Φωτιά στο ατελιέ του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια – Στάχτες πολλά νυφικά και φορέματα- Δηλώσεις Ζούλια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ατελιέ του γνωστού σχεδιαστή Βασιλη Ζούλια στην οδό Ακαδημίας στο Κολωνάκι.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία που τον εκπροσωπεί, πολλά φορέματα και νυφικά καταστράφηκαν.
fwtia 3

fwtia 2
fwtia 1

 

Αναλυτικά τι δηλώνει στο protothema.gr η δικηγορική εταιρεία που τον εκπροσωπεί:

«Στο βεστιάριο του γνωστού και εγκεκριμένου σχεδιαστή κ. Βασίλη Ζούλια εκδηλώθηκε χθες 31-03-2024 μετά τις 17:00 πυρκαγιά με απότοκο να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο χώρο, αλλά και μεγάλες ζημιές σε ένα μεγάλο αριθμό ενδυμάτων (φορεμάτων και νυφικών) τα οποία καταστράφηκαν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια φωτογράφησης εταιρίας συνεργαζόμενης με τον κ.Βασίλειο Ζούλια, ενώ τα αίτια ερευνώνται από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Επισημαίνουμε ότι στον χώρο ήταν εγκατεστημένο το βεστιάριο του οίκου του κ. Βασίλη Ζούλια εδώ και δεκαπέντε έτη με συνέπεια η προκληθείσα από την πυρκαγιά βλάβη να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε σε πολύ σύντομο χρόνο με ενέργειες πρωτίστως της ίδιας της εταιρίας με τα μέσα πυρόσβεσης πουδιάθετε, αλλά και με την άμεση άφιξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ευτυχώς δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Ο κος Βασίλειος Ζούλας παρά το μέγεθος της καταστροφής ήδη έχει ξεκινήσει την ανάπλαση όλων των καταστραφέντων σχεδίων για να βρίσκονται και πάλι πολύ σύντομα στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού.

Με εκτίμηση,

Δικηγορική Εταιρία Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες».

Δηλώσεις του Βασλιλη Ζούλια

Ο Βασίλης Ζούλιας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την είδηση ότι έπιασε φωτιά το ατελιέ του. Σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον συνεργάτη του, Περικλή Κονδυλάτο, ο σχεδιαστής μόδας ξεκαθάρισε ότι δεν κάηκε ολόκληρο το ατελιέ, αλλά δύο δωμάτια.

Κάηκαν δύο δωμάτια του ατελιέ

Όπως είπε σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή «Fay’s Time»: «Ο μήνας μπήκε όπως μπήκε και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Μόνο η ανθρώπινη ζωή έχει σημασία και τίποτα άλλο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάηκε το ατελιέ, κάηκαν δύο δωμάτια έπιασε φωτιά ένας μέρος του. Κάηκαν δύο δωμάτια του ατελιέ».

Κάηκε το βεστιάριο μας με όλη τη δουλειά 15 ετών

Στην πορεία, ο Βασίλης Ζούλιας είπε για τα υφάσματα που καταστράφηκαν: «Κάηκε το βεστιάριο μας με όλη τη δουλειά 15 ετών, ό,τι είχαμε κάνει εγώ και ο Περικλής Κονδυλάτος μαζί, κάηκαν. Δεν ήμασταν μέσα. Γινόταν μια φωτογράφιση και έγινε ένα λάθος. Είναι στα χέρια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής η υπόθεση».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Ζούλιας τόνισε ότι ήταν μια κακή στιγμή. «Δεν ξέρω γιατί δεν ήμουν εδώ ήρθα και αντίκρισα αυτό και ήταν σβησμένη η φωτιά» και τέλος πρόσθεσε: «Η φωτιά περιορίστηκε στα δύο δωμάτια και μετά ήρθε η πυροσβεστική. Δεν ξέρω τι έγινε, γιατί δεν ήμουν εδώ. Όταν έφτασα είχε ήδη σβήσει. Θα γίνουν ανακρίσεις και θα δούμε τι έγινε. Το σημαντικό είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Μόνο ένα μέρος του ατελιέ κάηκε, είναι μεγάλος χώρος. Από τα 700 τ.μ κάηκαν τα 35 τ.μ. Ακούστηκαν δραματικά πράγματα» τόνισε ο σχεδιαστής μόδας.

«Η αξία όλων αυτών που κάηκαν είναι ανυπολόγιστη» είπε με τη σειρά του ο Περικλής Κονδυλάτος και τόνισε: «Δεν μιλάμε για ντουβάρια ή κουρτίνες, αλλά για ρούχα 15 ετών υψηλής ραπτικής. Αν μιλήσουμε για τις εργατοώρες η τα υφάσματα που φέρνουμε από το εξωτερικό, η αξία δεν είναι υπολογίσιμη».

protothema.gr/in.gr