Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Ιράκ – Νεκρός και τραυματίες μεταξύ αυτών και Αμερικανοί

Ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν έβαλαν στο στόχαστρο αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, λίγες ώρες αφότου η Τεχεράνη υποσχέθηκε εκδίκηση για την επίθεση του Ισραήλ σε κτίριο που στέγαζε υπηρεσίες της ιρανικής πρεσβείας στην Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα από την επίθεση σκοτώθηκε ένας Ιρακινός  και έχουν τραυματιστεί αμερικανοί στρατιώτες. Για πιθανά θύματα από την πλευρά των αμερικανικών δυνάμεων έκανε λόγο και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Η επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες αφότου η Τεχεράνη ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση από το Ισραήλ για το χτύπημά του στην Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν στέλεχος και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

“Πολλαπλοί βαλλιστικοί πύραυλοι και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο δυτικό Ιράκ με στόχο την αεροπορική βάση αλ-Ασαντ”, έγραψε η CENTCOM στο X.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι προειδοποίησε για τους κινδύνους κλιμάκωσης του πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας.   “Αν το Ισραήλ συνεχίσει να εντείνει τις επιθέσεις του σε άλλα μέτωπα και αν παρασύρει τη Δύση, θα έχουμε μπροστά μας μια πολύ, πολύ σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης”, δήλωσε στο Al Jazeera.

Η κλιμάκωση των ισραηλινών και αμερικανικών επιθέσεων με στόχο ομάδες που συνδέονται με το Ιράν ενδέχεται να πυροδοτήσουν μια περιφερειακή σύγκρουση, φέρνοντας το Ιράν και τους συμμάχους του αντιμέτωπους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr