Ομοσπονδία: Προς δυο παράλληλες διοικήσεις, χωρίς η μια να αναγνωρίζει την άλλη;

Νέα Υόρκη: Ανοίγει ξανά το διοικητικό ζήτημα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και των παράλληλων εκδηλώσεων για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, κατά το οποίο είχε υπάρξει μια άτυπη και συμφωνημένη «ανακωχή» μεταξύ των δυο διοικητικών κέντρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», κατά την διάρκεια της εβδομάδας ξεκινούν διαδικασίες και από τις δυο πλευρές προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές, με αποτέλεσμα ο φορέας να φτάσει στο πρωτοφανές σημείο να έχει δυο παράλληλες διοικήσεις, χωρίς η μια να αναγνωρίζει την άλλη.

Από την μια πλευρά, το βράδυ της Τρίτης, επρόκειτο να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση που είχε συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, στο οποίο θα έδινε το «παρών» και η ηγεσία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση στους αντιπροσώπους και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές, οι οποίες, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν εκτός Σταθακείου.

Αντίθετα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο είναι προγραμματισμένο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, το διήμερο συνέδριο για τον καθορισμό της Εφορευτικής Επιτροπής και τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών, από την Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων και τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου. Οι φορείς της πλευράς αυτής διαβεβαιώνουν ότι θα έχουν τον καταστατικώς προβλεπόμενο αριθμό συλλόγων για να προχωρήσουν, μια εκδοχή που αμφισβητεί η άλλη πλευρά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος ξεκαθάρισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναγνωρίζει καμία πράξη και καμία διαδικασία από την Διοικούσα Επιτροπή, χαρακτήρισε την Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου και τις αλλαγές στο καταστατικό ως παράτυπες και επανέλαβε πως πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και πως την λύση θα την δώσουν τα δικαστήρια, καλώντας τους Συλλόγους να συμμετέχουν στις διαδικασίες που εξαγγέλλει το Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Πηγή: ekirikas.com