Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς – Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στις αντιδράσεις της Τουρκίας στην εξαγγελία ίδρυσης των δυο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι «έχει να κάνει με καθαρά περιβαλλοντικούς σκοπούς, είναι δεδομένη η θέση μας για συνέχιση του διαλόγου, αλλά και ότι δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης, πρόσθεσε «είναι επίσης αυτονόητο και το έχουμε αποδείξει σε όλη μας την ιστορία ότι η Ελλάδα πιστεύει βαθιά στην επίλυση των διαφορών, της μίας διαφορά εν προκειμένω, του καθορισμού ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι όλες αυτές οι ενέργειες, όλες αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και βέβαια η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, δεν υποχωρεί στα κυριαρχικά της δικαιώματα και σε σχέση με τη γείτονα χώρα συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη συνέχιση του διαλόγου».

Απαντώντας στην κριτική για την επιλογή του Φρέντη Μπελέρη να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε την ομογένεια τώρα, η στάση μας διαχρονικά δείχνει μια συνέπεια. Το ψηφοδέλτιο έχει ακόμα 41 άξιους υποψηφίους και καλό είναι να μην περιορίζεται η αντιπαράθεση σε αυτόν τον τοξικό τρόπο».

Αναφορικά με την κριτική του κ. Ανδρουλάκη για το ίδιο ζήτημα και τις αναφορές περί ψηφοθηρίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Έχετε δει ποτέ πολιτικό αρχηγό να βάζει στο ψηφοδέλτιο εν ενεργεία ευρωβουλευτή άλλου κόμματος και ας μας πει αν αυτό δεν είναι με ψηφοθηρικούς όρους».