Ο Ι. Χρυσουλάκης στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Αφρικής

Στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων #Αφρικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στους χώρους του Συλλόγου Ελλήνων Αιθιοπίας, περέστη ο Γεν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και ΔΔ. Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Ο κ. Χρυσουλάκης απηύθυνε χαιρετισμό τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στα Σωματεία που υπάγονται σ’ αυτήν και συγκεκριμένα:
????την Ένωση Ελλήνων Ανατολικής Αφρικής,
???? τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ομογενών Κογκό-Ρουάντα-Μπουρούντι,
???? το Σύνδεσμο Ελλήνων Μαρόκου,
???? την Ένωση των εκ Σουδάν Ελλήνων,
???? το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων,
???? το Σύλλογο Ελλήνων Αιθιοπίας,
???? το Σύνδεσμο Ελλήνων Δυτικής Αφρικής,
???? τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ομογενών Ζιμπάμπουε-Ζάμπιας-Μαλάουι-Μοζαμβίκης,
???? το Σύνδεσμο Ελλήνων Καμερούν και
???? την Ένωση Νοτιοαφρικανών στην Ελλάδα.
Ο Γενικός Γραμματέας τους συνεχάρην για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσε για την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στον Απόδημο Ελληνισμό μέσα από το έργο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την #επιστολική #ψήφο, το νέο Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, καθώς και για άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις όπως η αναβάθμιση και διαρκής ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους #Έλληνες του εξωτερικού, καθώς και η επέκταση της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας staellinika.com.
Ο Γενι. Γραμματέας, αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τους απόδημους της Αφρικανικής Ηπείρου τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται στο πλευρό τους.