Μητσοτάκης από την λαχαναγορά του Ρέντη: Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής

Αθήνα.- Μήνυμα πως ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη λαχαναγορά του Ρέντη.

«Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες είτε χαμηλότερες από τις περσινές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και όπως είπα έχουμε πια και πτώση τιμών που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό» συμπλήρωσε.

 

Οι έλεγχοι

“Το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από έλεγχο σε 40 βασικά φρούτα και λαχανικά διαπίστωσε μειώσεις σε 23 προϊόντα, αυξήσεις σε 10 ενώ σταθερές παραμένουν οι τιμές σε 7 ” σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και ανέφερε πως  «η πτωτική αυτή τάση αποδεικνύει πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και περισσότερο η παρέμβαση για την ‘καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι’ αποφέρει καρπούς».

enikos.gr