Πέντε ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη τα οποία δρούσαν από το 2019.

Πέντε άτομα αποτελούν -σύμφωνα με τις αρχές- την ηγετική ομάδα των συλληφθέντων και θα είναι και εκείνοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αντιμέτωποι και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πέντε οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι γνωστοί στον χώρο τους με τα προσωνύμια «κοντός», «όμλε», «Ρουμάνος», «Shark» (=καρχαρίας) και «κόκος».

Αυτοί, σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους συναντήθηκαν πριν από τον αγώνα έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, συγκέντρωσαν τα «πολεμοφόδια», που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, και κινήθηκαν με αυτοκινητοπομπή στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως αναφέρουν μάλιστα αστυνομικές πηγές, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας, ένας από αυτούς φαίνεται στις κάμερες να σηκώνει τα χέρια και να δίνει το σύνθημα στους χούλιγκαν να βγουν έξω από τον αγωνιστικό χώρο, όπου τους μοιράζουν βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, για να πραγματοποιήσουν την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Περισσότερες από εξήντα συλλήψεις έκαναν οι αστυνομικοί από τα ξημερώματα τής Δευτέρας, ενώ συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 165. Παρουσία δικαστικών λειτουργών πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια συλληφθέντων, όπου μεταξύ άλλων -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- εντόπισαν ρούχα, τα οποία φορούσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Δήλωση για την υπόθεση έκανε και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα».