Η ιστορία του Τζορτζ Κρίστι, ομογενούς πρώην ηγέτη των διαβόητων Hells Angels

Λ0ς Αντζελες.-  Ο ομογενής Τζορτζ Κρίστι (George Christie), πρώην αρχηγός των Hells Angels αποκαλύπτει γιατί εγκατέλειψε την παράνομη λέσχη μοτοσικλετιστών Hells Angels μετά από 40 χρόνια: «Δεν μου λείπει η φυλακή».

Οι Hells Angels της Καλιφόρνια βασάνισαν, σκότωσαν και αποτέφρωσαν πρώην μέλη τους, αποκαλύπτει ομοσπονδιακή υπόθεση εκβιασμού, σημειώνει το «Fox News».

Και, ο Τζορτζ Κρίστι θυμάται τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Hells Angels:

«Μπήκα στη ζωή του παράνομου μοτοσικλετισμού επειδή ήταν μια κοινωνία που ζούσε και σε άφηνε να ζεις», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της λέσχης στο «Fox News Digital». «Πολλά πράγματα είχαν αλλάξει. Μπήκα στη συνάντηση και είπα σε όλους τι επρόκειτο να κάνω. Ηταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Είπα ότι έχουμε γίνει οι άνθρωποι εναντίον των οποίων επαναστατούμε και ότι αποχωρώ. Ήρθε η ώρα για μένα να προχωρήσω», σημειώνει.

«Νόμιζα, ηλιθιωδώς, ότι θα μπορούσα να φύγω λόγω της θέσης μου στο κλαμπ και των 40 ετών που του είχα δώσει», παραδέχτηκε ο Κρίστι. «Αλλά η ουσία είναι ότι είτε είσαι μέσα είτε είσαι έξω».

Ως μοναχοπαίδι μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών στη Βεντούρα, ο Κρίστι μεγάλωσε γοητευμένος από τις μοτοσικλέτες. Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, αγόρασε την πρώτη του μοτοσικλέτα, μια Panhead του 1957, για 200 δολάρια το 1966. Σύντομα βρέθηκε να συχνάζει στα τοπικά κλαμπ.

«Νομίζω ότι η Αμερική έχει ένα ειδύλλιο με τους παράνομους – πάντα είχε και πάντα θα έχει», εξήγησε. «Ως νεαρό παιδί, πάντα ταυτιζόμουν με τους παράνομους τύπους. Και όταν αποχώρησα από το Σώμα των Πεζοναυτών, εξακολουθούσα να αναζητώ αυτή τη συντροφικότητα. Παρασύρθηκα στον κόσμο των παράνομων μοτοσικλετών και τελικά κατέληξα να οδηγώ με τους Angels», τονίζει.

Ο Κρίστι μοιράζεται την αφήγησή του σε μια νέα σειρά του A&E, «Secrets of The Hells Angels’, η οποία εξετάζει την ιστορία της διαβόητης λέσχης μοτοσικλετιστών. Περιλαμβάνει νέες συνεντεύξεις με πρώην προέδρους τμημάτων, καθώς και με αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου, μυστικούς πράκτορες και θύματα.

Ο 77χρονος παραιτήθηκε από την προεδρία του παραρτήματος της Βεντούρα και αποχώρησε από το κλαμπ το 2011. Ο Κρίστι είπε ότι απογοητεύτηκε από τη λέσχη, η οποία είχε μετατραπεί από αδελφότητα σε μια οργάνωσε που κήρυξε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, πολεμώντας κάθε μεγάλη λέσχη παράνομων κλαμπ μοτοσικλετιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες – καθώς και τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Κρίστι, αφορίστηκε αμέσως από τους άνδρες που κάποτε αποκαλούσε αδέρφια. Τα μέλη περιορίστηκαν στο να μην του ξαναμιλήσουν ποτέ, όπως ισχυρίστηκε.

«Μου λείπει η συντροφικότητα, η αδελφότητα», εξήγησε ο Κρίστι. «Μου λείπουν οι καλές στιγμές. Μου λείπουν ακόμη και οι κακές στιγμές. Αλλά είμαι ρεαλιστής. Δεν ζω στον υποθετικό κόσμο. Είναι αυτό που είναι. Τους έδωσα 40 χρόνια από τη ζωή μου. Αποχώρησα όταν θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Και νομίζω ότι βρίσκομαι εκεί που πρέπει να βρίσκομαι στη ζωή μου αυτή τη στιγμή».

Η οργάνωση έχει μακρά ιστορία στην Καλιφόρνια, η οποία χρονολογείται από την ίδρυσή της το 1948 από βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που επέστρεψαν στη σκονισμένη πόλη Φοντάνα. Περιλαμβάνει ένα διαβόητο περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Rolling Stones στο Altamont το 1969, κατά το οποίο ένας θεατής μαχαιρώθηκε από έναν Hells Angel που εργαζόταν στην ασφάλεια. Οι ένορκοι αθώωσαν αργότερα τον δολοφόνο, κρίνοντας ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα.

Η ομοσπονδιακή, πολιτειακή και τοπική αστυνομία καταδιώκει τη λέσχη εδώ και δεκαετίες, διεισδύοντας σε αυτήν με μυστικούς πράκτορες, διώκοντας υπόπτους με σκληρές κατηγορίες που κάποτε προορίζονταν για τη μαφία και απαγγέλλοντας κατηγορίες σε μέλη της για κατηγορίες που κυμαίνονται από τη διακίνηση ναρκωτικών έως την απάτη με ενυπόθηκα δάνεια.

Ο Κρίστι έγινε μέλος των Hells Angel στο τμήμα του Λος Άντζελες το 1976. Εξι μήνες αργότερα, έγινε πρόεδρος, πριν γίνει αρχηγός της λέσχης του παραρτήματος Ventura το 1978.

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις γνωστή την παρουσία σου», εξήγησε για το τι χρειάζεται για να γίνεις μέλος των Hells Angels. «Τη δεκαετία του ’60, όταν ξεκίνησα, έπρεπε προσαρμόσεις τη μοτοσικλέτα σου. Γίνεται προέκταση της προσωπικότητάς σου. Αν είχες μια μοτοσικλέτα με ωραία εμφάνιση, η πλειοψηφία αυτών των τύπων θα πίστευε ότι μάλλον ήσουν ένας πολύ ωραίος τύπος. Ετσι καθιερώθηκα. Η μοτοσικλέτα μου ήταν η προέκταση του εαυτού μου. Αυτό μπορεί να ακούγεται αφηρημένο σε μερικούς ανθρώπους, αλλά για μένα ήταν ένα έργο τέχνης».

Σήμερα, ο Κρίστι είναι πρόθυμος να μοιραστεί την ιστορία του με την ελπίδα να καταρρίψει τις «αναλήθειες» σχετικά με τους Hells Angels. Εχει γράψει βιβλία για το ταξίδι του και σήμερα έχει ένα podcast, το «Speak of the Devil».

Πηγή: «Fox News», «New York Post», ekirikas.com