ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Παράκληση: αποφεύγετε τις …προσμίξεις! Και τις τονικές …μετακινήσεις!!!

Par AFRON είναι το όνομα του σκάφους που νοίκιασε ο Στέφανος Κασσελάκης για να περιοδεύσει τα νησιά του Αιγαίου. ‘Ονομα που διάλεξε! Βέβαια μια πρώτη ανάγνωση παραπέμπει στο «δίπλα στο κύμα». Μια δεύτερη, όμως, ούτε τόσο αθώα  είναι, ούτε τόσο κόσμια…  Είναι θέμα τονισμού. Που θα βάλεις την οξεία!..

 

Το μυστικό, μου λένε οι μελισσούλες μου, βρίσκεται, επίσης, στο …κενό μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης λέξης… Παράκληση: αποφεύγετε τις …προσμίξεις! Και τις τονικές μετακινήσεις!!!

 

Λεπτομέρεια: η …πολιτική κρουαζιέρα θα κοστίσει πάνω από 20.000 Ευρώ, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις τιμές ενοικίασης των γιοτ. Θα πείτε: Το κόμμα θα πληρώσει… Ποιο κόμμα; Αυτό που μόλις πρόσφατα δανείστηκε από το εξωτερικό 200 και πλέον χιλιάδες Ευρώ για να πληρώσει μισθούς και δώρα;;;  Κάτι απορίες που τις έχουν οι μελισσούλες μου, όμως, ε;

 

Ο Καπετάνιος, πάντως, δεν θα πληρωθεί, αφού δεν είναι άλλος από τον Ναύαρχο Αποστολάκη! Ε, δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις για καπετάνιο έναν κοτζαμάν Ναύαρχο!.. ΄’Εστω και …αριστερό!