Βραβεία Τμήματος «Ίλιον» των Θυγατέρων της Πηνελόπη

Νέα Υόρκη-. Το 79ο Τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης «Ίλιον» το βράδυ του Σαββάτου, 20ης Απριλίου 2024 παρέθεσε στο ελληνικό εστιατόριο «Μύθος» στο Φλάσινγκ το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασε την 79η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Οι «Θυγατέρες της Πηνελόπης» είναι ο μεγαλύτερος γυναικείος και συνάμα δραστήριος οργανισμός με τμήματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά και μαζί με τις «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» και τους «Υιούς του Περικλή» αποτελούν τους πιο πολύτιμους βραχίονες της AHEPA της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Η απόφαση του προεδρείου να τιμήσει τις κ.κ. Μπέτσυ (Τσαμπίκα) Σιδέρη (Betsy Sideris), Γιούλα Ευθυμίου (Youla Efthimiou) και Τζιν Κουρου (Jeannie Kouros) ήρθε να αποδείξει ότι η εκπαίδευση και η παιδεία με την γενικότερη έννοια του όρου κατέχουν εξέχουσα θέση στις προτεραιότητες της AHEPA που σε τρεις περίπου μήνες θα γιορτάσει την 102η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Στιγμιότυπο από την βράβευση της Μπέτσης Σιδέρη.

Στο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κυβερνήτες της 6ης Περιφέρειας της AHEPA και  των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», κ.κ. Πίτερ Ραγκούσης και Λέιν Δαμασκού – Χρήστου (Lainie Damaskos-Christou), αντίστοιχα οι οποίοι αναφέρθηκαν στους στόχους των ηγεσιών της 6ης Περιφέρειας καθώς επίσης και του επικείμενου συνεδρίου της AHEPA, που θα συνέλθει στα τέλη Ιουλίου στην Λάρνακα της Κύπρου.

Η πρόεδρος του Τμήματος Στέλλα Κόκαλη συνεχάρη τις τιμώμενες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υπεύθυνση του δείπνου Κική Πρέντζα και τα άλλα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την προετοιμασία του δείπνου και για το αναμνηστικό λεύκωμα.

Πηγή: anamniseis.net