Ελληνικά παρατράγουδα στο Μαλμοε χθες κατά την διάρκεια της ESC.

Πράγματι η διαφορά χθες βράδυ για το παγκόσμιο κοινό της Eurovision.

Οι δυο εικόνες της που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας από την μια ο επαγγελματισμός, η σιγουριά, η περηφάνια, ο σεβασμός με την υπογραφή και την αέρινη παρουσία της κας Παπαρίζου.

Από την άλλη η απρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά της Σαττι που εξόργισε πολλούς.

Και όλα αυτα σε ενα βράδυ στο Malmö της Σουηδίας.

Η ”37-χρονη παιδούλα” στην προσπάθεια της να πουλήσει αντι-ισραηλινό μένος και αντίσταση στον αγώνα του Ισραήλ να διαφυλάξει την ύπαρξή του έκανε ότι κοιμόταν στο πόντιουμ της διοργάνωσης! 

Ίσως να φταίει ο ελληνικός ιός της αριστεροσύνης, ίσως ο μουσουλμανικός αέρας του Malmö, ίσως και τα δυο.

Το επεισόδιο δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις και σχολεία για την ελληνική παρουσία που σώθηκε χάριν της κας Παπαριζου και δημιουργεί σκέψεις και ερωτήματα με το πως εκλέγονται άτομα που αντιπροσωπεύουν την χώρα στα διεθνή φορά και τι συμβουλές παίρνουν για το πως θα συμπεριφερθούν. Δεν αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους, όπως αλίμονο νομίζουν, αλλά μια χώρα.

Η Ελλάδα θα πρέπει να μάθει να στέλνει άξιους αντιπροσώπους στις διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις και διαγωνισμούς και όχι άτομα που δρουν με βάση έξωθεν οδηγίες.

Ελπιζω ότι η ”επίδειξη ανωριμότητας” που έκθεσε την χώρα χθες στο Μαλμοε της Σουηδίας δεν θα έχει συνέχεια στην Αθήνα ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα λυπηρά γεγονότα. 

Αλήθεια ποιοι ήταν οι ”φωστήρες” που την επέλεξαν;

Σωτηρης Δελης

Επ μέλος της Σουηδικής Βουλής

Επ μέλος της ΠΑΔΕΕ