ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Πώς απαντούν στον Τύπο οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης φιλοξενήθηκε για μια σύντομη συνέντευξη από τη Νέα Ιωνία στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», όπου αποχώρησε απότομα.  Εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε στη συνέντευξη εκτενώς για τη φράση του ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά».

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας του MEGA για το πολιτικό μέλλον των Σπίρτζη και Βασιλειάδη του ΣΥΡΙΖΑ, που πήραν σαφείς αποστάσεις από τη φράση «φωτιά» του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω». Αφού ευχαρίστησε την εκπομπή έβγαλε το ακουστικό του και αποχώρησε.

Αυτή ήταν η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη στην ερώτηση που προφανώς δεν του άρεσε. Οι μελισσούλες μου θυμήθηκαν, όμως, την περίπτωση ενός άλλου πολιτικού, του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής του Ρίτσαρντ Νίχον. Το 1973 ενώ η Αμερική “έβραζε” για το σκάνδαλο Watergate σε τηλεοπτική συνέντευξη ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αμερικανό Πρόεδρο ορθά-κοφτά:

Η Ερώτηση:

“Mr. President, are you a crook?” (Κύριε Πρόεδρε, είσθε ένας απατεώνας;)

Και η απάντηση Νίξον:

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Έχετε δίκιο που με ρωτάτε. Γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν εάν ο πρόεδρός τους είναι απατεώνας. Ε, λοιπόν, εγώ δεν είμαι απατεώνας“.

Συγκρίσεις και συμπεράσματα δικά σας…