Η πλευρά Γεωργόπουλου στηρίζει την πρόταση Κρίστοφερ

Νέα Υόρκη.- Την ευθυγράμμισή τους με το πρόσφατο κάλεσμα του προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφορικά με τον επανέλεγχο των Συλλόγων από μια κοινώς αποδεκτή και ανεξάρτητη Eπιτροπή, προκειμένου να διεξαχθούν ενιαίες εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, επανέλαβαν εκ νέου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο στηλιτεύει, αρχικά, όσα εκτυλίχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές που δρομολογήθηκαν από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, κάνοντας λόγο για διαδικασίες που αντιτίθενται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας.

«Σκοπός μας δεν είναι να αναδείξουμε τα όσα ντροπιαστικά, παράνομα και αντι-καταστατικά έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το ⅓ από τους ‘υποψήφιους’ παραιτήθηκαν, προς τιμήν τους, όταν κατάλαβαν το στημένο παιχνίδι που παίζουν μερικοί. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ένας ‘νεοεκλεγείς’, προς τιμήν του, έχει ήδη παραιτηθεί και περιμένουμε και άλλους. Τις άλλες παράνομες ενέργειες, η Ομογένεια τις έχει μάθει ήδη από τα δημοσιογραφικά Μέσα. Σκοπός μας είναι να δουλέψουμε για το μέλλον και την αναγέννηση της Ομοσπονδίας, με κοινώς αποδεκτές εκλογές τον Ιούνιο, όπως ορίζει το καταστατικό», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η πρόταση του Φίλιπ Κρίστοφερ γίνεται αποδεκτή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» τόνιζε πως, εφόσον η άλλη πλευρά επιδείξει θετική διάθεση, το Συμβούλιό του θα κάτσει στο τραπέζι για άμβλυνση των διαφορών, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει καμία αποδοχή, από πλευράς τους, για τις διαδικασίες του Σταθακείου.

«Εμείς αυτές τις εκλογές που έκαναν δεν τις αποδεχόμαστε, τις θεωρούμε ότι είναι παρωδία και αντικαταστατικές. Ο,τι έκαναν ήταν αντι-καταστατικό. Ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική, να καθίσουμε κάτω, να κάνουμε τον έλεγχο των σωματείων οικονομικά, εάν είναι υπαρκτά ή δεν είναι, να βγει ένα σωστό σύνολο, να πάμε μονιασμένοι στο διήμερο συνέδριο και να εξετάσουμε τα εκκρεμή ζητήματα όπως οι μηνύσεις. Να τελειώνουμε, επίσης, και με τους γυρολόγους των σωματείων. Αλλωστε, όπως γνωρίζετε, οι μηνύσεις που εκκρεμούν πια είναι οι δικές μας, τις δικές τους τις έχουν χάσει. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το χέρι μας και να προχωρήσουμε. Από πλευράς μου, έχω ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεμαι να τρέξω πουθενά, ούτε να διεκδικήσω αξίωμα. Θα δείξουν τις προθέσεις τους», είπε ο κ. Γεωργόπουλος, διευκρινίζοντας πως, ανεξαρτήτως ανταπόκρισης, η δική του πλευρά έχει δρομολογήσει ήδη εκλογές για τις 2 Ιουνίου.

«Εμείς θα πάμε σε εκλογές ούτως ή άλλως», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ekirikas.com