Ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους «ΠΥΘΕΑΣ», Γιώργος Κεσσές έφτασε στη Μασσαλία

Μασσαλία.- Ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους «ΠΥΘΕΑΣ», Γιώργος Κεσσές, ο οποίος έφτασε μετά από 22 ημέρες, μόνος του στο λιμάνι της Μασσαλίας από τον Πειραιά, μετά από ένα κοπιαστικό και πλούσιο σε εμπειρίες, διάφορα απρόσμενα περιστατικά και δυσκολίες ταξίδι, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Καλές θάλασσες” με τον Αντώνη Καραγιαννάκη.

Συγκινημένος μοιράστηκε με τους ακροατές την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Έλληνες του Γαλλικού λιμανιού, τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί μετά την άφιξη του και την παράδοση της σημαίας του Πειραιά στον Δήμο της αδελφής πόλης της Μασσαλίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους «ΠΥΘΕΑΣ», Γιώργος Κεσσές έφτασε στη Μασσαλία (audio)

O κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού σκάφους  «ΠΥΘΕΑΣ», Γιώργος Κεσσές στη Μασσαλία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ιστιοπλοϊκό «ΠΥΘΕΑΣ» συνόδευσε (με κάποιους ενδιάμεσους σταθμούς, ελληνικού ενδιαφέροντος) το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem», που μετέφερε στην Γαλλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 την Ολυμπιακή Φλόγα.

Το Ολυμπιακό ταξίδι επιστροφής του «ΠΥΘΕΑ»

Το Ολυμπιακό ταξίδι επιστροφής του «ΠΥΘΕΑ» θα ξεκινήσει με πρώτο σταθμό τη Νίκαια και υποδοχή από την εκεί Ελληνική Κοινότητα την Πέμπτη 16/5.
Άφιξη στη Νίκαια, την Παρασκευή το πρωί 17/5 όπου αναμένεται υποδοχή του Κυβερνήτη του “ΠΥΘΕΑ” Γιώργου Κεσσέ, από τον Δήμαρχο της Μασσαλίας κ. Μπενουά Παγιάν καθώς και από την Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων της Γαλλικής Κυβέρνησης και αρμόδια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Το ταξίδι από τον Πειραιά προς τη Μασσαλία και η επιστροφή στον Πειραιά, περιλαμβάνει ενδιάμεσους σταθμούς, συνδεδεμένους με την αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτιστική παράδοση. Στόχος του ταξιδιού και επιθυμία του κυβερνήτη είναι, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να ανταμώσει με τα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων και να πραγματοποιηθεί μια περιήγηση στα μνημεία των πόλεων που σχετίζονται με την ελληνική πρώιμη ιστορική περίοδο.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Κεσσέ εδώ

 

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας