Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Θύμα επίθεσης έπεσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε 4 πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στην κοιλιά και το στήθος σε πόλη 150 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο Φίτσο είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασε στο νοσοκομείου. Αφού σταθεροποιήθηκε μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και βγαίνοντας από το κτίριο ο Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς.

Ο δράστης είναι σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ 71 ετών και ανακρίνεται και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στόχος του ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Η στιγμή της σύλληψης κατεγράφη από ερασιτεχνικό βίντεο:

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Αυτή είναι η στιγμή που ο τραυματισμένος Ρόμπερτ Φίτσο μεταφέρεται στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο:

Δείτε βίντεο από το σημείο

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASR μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.  Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο.

Πηγή: newsit.gr