Ομογενείς μαθητές στην Ελλάδα με το «Birthright Hellas»

Η Ιστοσελίδα του οργανισμού “Birthright Hellas“.

Νέα Υόρκη.-  Ο νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Birthright Hellas» προσφέρει δωρεάν δύο μοναδικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες αναβάπτισης στην γενέτειρα σε έφηβους και νέους Ελληνοαμερικανούς.

Η πρώτη ευκαιρία προσφέρεται σε 25 (είκοσι πέντε) παιδιά Ελληνοαμερικανών ηλικίας 18 έως και 28 ετών προκειμένου να μεταβούν στον Μυστρά Λακωνίας και να παρακολουθήσουν το 15ημερο θερινό σχολείο.

Το σχολείο διοργανώνεται από τον εν λόγω οργανισμό σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τελεί υπό την αιγίδα της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και θα λάβει χώρα από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου 2024.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και έχουν απομείνει δέκα μόνο κενές θέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το https://hcc-sw.org/projects/summer-school-2024

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι δεκαήμερο, απευθύνεται σε έφηβους και νέους ομογενείς ηλικίας 18 έως 25 ετών. Το πρόγραμμα έχει ως χορηγό την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και θα λάβει χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου 2024.

Όπως το θερινό σχολείο έτσι και το δεκαήμερο εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα προσφέρονται δωρεάν, ενώ οι οικογένειες των υποψηφίων θα επιβαρυνθούν μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Birthrights Hellas

Ο οργανισμός «Birthright Hellas» αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά με επικεφαλής τον Δρ. Σπύρο Μεζίτη και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Νοτιοδυτικού Τέξας (Hellenic Cultural Centre of the South West) με επικεφαλής τον Ιωάννη Ρεμεδιάκη και την υποστήριξη της Παγκηρτικής Ένωσης Αμερικής (Pancretan Asociation of America), του Συλλόγου Ελλήνων Βιοεπιστημόνων Hellenic Bioscientific Association, του Εθνικού Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου (National Hellenic Students Association) και της Ένωσης Ελληνοαμερικανικών Συλλόγων της Καλιφόρνια (United Hellenic American Societies of California).