Γενναία δωρεά του ομογενούς επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλου στο Babson College

Ο ΝΤΙΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Το Babson College ανακοίνωσε ότι ο ομογενής επιχειρηματίας Ντιν Μητρόπουλος (C. Dean Metropoulos) προχώρησε σε μια γενναία δωρεά για την ίδρυση του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας Ντιν Μητρόπουλος (C. Dean Metropoulos Institute for Entrepreneurship and Technology).

Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις στρατηγικές πρωτοβουλίες του Babson για την προώθηση και ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου της τεχνολογίας στην επιχειρηματική εκπαίδευση. Η γενναιόδωρη αυτή δωρεά αντανακλά τη μακροχρόνια δέσμευση του Μητρόπουλου στο Babson και υπογραμμίζει τη δέσμευση του Κολλεγίου στην καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας.

Το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας C. Dean Metropoulos, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο, θα βασιστεί στην επιτυχημένη ιστορία του Babson, προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά επιχειρηματιών ηγετών που θα αλλάξουν τον κόσμο..

Το νέο ινστιτούτο θα υποστηρίξει και θα επεκτείνει τα προγράμματα σπουδών και τα προγράμματα συνδιδασκαλίας που ενισχύουν τη σημασία της τεχνολογικής καινοτομίας στην επιχειρηματική διαδικασία. Οι πρωτοβουλίες ηγεσίας σκέψης θα διερευνήσουν την κρίσιμη ανάγκη για προστατευτικές μπάρες κατά την πλοήγηση στα οφέλη και τους κινδύνους των αναδυόμενων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης και την υιοθέτησή τους στη βιομηχανία, την ιατρική και το περιβάλλον. Αυτή η εστίαση θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της συμβολής του Ινστιτούτου Μητρόπουλος μέσω των αναδυόμενων ηγετών του.

«Είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω στις νέες συναρπαστικές πρωτοβουλίες του Babson σε αυτό το απίστευτο σύνορο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος. «Ο περασμένος αιώνας εγκαινίασε πρωτοφανείς επιστημονικές ανακαλύψεις και καινοτομίες που επηρεάζουν την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας. Είναι πολύ σαφές ότι οι τεχνολογίες αυτές επιταχύνονται με ταχύτητα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Αυτή η παλίρροια προσφέρει σαφώς πολλές ευκαιρίες που παρέχουν θετικές λύσεις στην ανθρωπότητα σε κάθε πτυχή της ζωής, από την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, την ιατρική, το περιβάλλον και απλώς την καθημερινή ζωή.

«Και όμως», συνέχισε, «με όλη αυτή την πρόοδο, αντιμετωπίζουμε μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας, βιωσιμότητας και προώθησης ενός υγιούς πλανήτη για υγιείς ανθρώπους. Είναι ζωτικής σημασίας ότι οι νέοι ηγέτες και επιχειρηματίες, οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, οι φιλάνθρωποι και οι ερευνητές θα πρέπει να συνεργαστούν στενά για να επηρεάσουν θετικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Μητρόπουλος, μέλος της προπτυχιακής τάξης του 1967 και της μεταπτυχιακής τάξης του 1968, είναι εδώ και καιρό παθιασμένος υποστηρικτής του Babson. Προηγουμένως διετέλεσε διαχειριστής του Κολλεγίου και το 2017 εισήχθη στην Ακαδημία Διακεκριμένων Επιχειρηματιών®. Ο Μητρόπουλος και οι γιοι του, Evan και Daren, έχουν ειδικευτεί στην αναβίωση και τον επανασχεδιασμό εκατοντάδων ιστορικών, εμβληματικών και παγκόσμιων εμπορικών σημάτων και επιχειρήσεων στους τομείς των τροφίμων και ποτών, των καταναλωτικών προϊόντων και σε άλλους διαφοροποιημένους τομείς. Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας τους, ο Ντιν και οι γιοι του έχουν μεταμορφώσει εταιρείες και έχουν επιταχύνει την αύξηση των εσόδων και των κερδών τους, αναδιαρθρώνοντας τις επιχειρήσεις και αναζωογονώντας και καινοτομώντας εμβληματικές μάρκες σε όλο τον κόσμο.

«Η ικανότητα του Babson να αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες και να τις ενσωματώνει γρήγορα στις ακαδημαϊκές και βιωματικές μας προσπάθειες θα είναι κρίσιμη για τη συνεχή επιτυχία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Babson Stephen Spinelli Jr. MBA’92, PhD, δήλωσε ο Stephen Spinelli. «Είναι εμπνευσμένο να έχουμε έναν τόσο καινοτόμο απόφοιτο όπως ο C. Dean Metropoulos να υποστηρίζει το έργο μας και να προωθεί την ηγεσία μας σε αυτόν τον χώρο».

Πηγή: entrepreneurship.babson.edu/ekirikas.com