ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2026 Νορβηγία – Σενεγάλη 3-2: Οι Βίκινγκς τράβηξαν πλώρη για τους 32

Η Νορβηγία νίκησε 3-2 τη Σενεγάλη, έκανε το 2/2 στον ένατο όμιλο του Μουντιάλ και οι Βίκινγς έβαλαν πλώρη για τους 32 του Μουντιάλ. Ο Πέντερσεν αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή για τον Σολμπάκεν. Καθάρισε ο Χάλαντ με δεύτερο σερί ματς με δύο γκολ και ετοιμάζεται για την πρωτιά απέναντι στη Γαλλία. Ο Σαρ μείωσε δύο φορές.
Η Νορβηγία νίκησε 3-2 τη Σενεγάλη, έκανε το 2/2 στον ένατο όμιλο του Μουντιάλ και οι Βίκινγς έβαλαν πλώρη για τους 32 του Μουντιάλ.
Η ομάδα του Σολμπάκεν ήταν ανώτερη από το πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με τον Πέντερσεν να σκοράρει στο 43′, έχοντας περάσει 30 λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Χάλαντ που βρήκε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο τουρνουά δύο γκολ και έβαλε γερές βάσεις για το τρίποντο δίνοντας σόου στο Νιου Τζέρσεϊ.
Τα Λιοντάρια της Τεράνγκα κατάφεραν να μειώσουν μόνο με τον Σαρ σε 2-1 στο 53′, βρίσκοντας άμεση απάντηση, με τον ίδιο να το ξανακάνει στις καθυστερήσεις.
Πλέον η Σενεγάλη θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για να έχει πιθανότητες να προκριθεί ως μία από τις οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες στην επόμενη φάση.
Πλέον, το επίκεντρο πέφτει στη ματσάρα της τρίτης αγωνιστικής ανάμεσα στη Γαλλία και τη Νορβηγία που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.
Η Νορβηγία ήταν άκρως αποτελεσματική για ακόμη ένα παιχνίδι και όταν οι μεσοεπιθετικοί του Σολμπάκεν έβγαιναν στην αντεπίθεση, δημιουργούσαν πάντα πρόβλημα στους αντιπάλους.
Στην ομάδα του Τιό επικρατεί ανησυχία καθώς ο Μεντί αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 63′ και όλοι αναμένουν τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.
Ο αγώνας
Η Νορβηγία πίεσε απευθείας από τη σέντρα, βρίσκοντας τέσσερα διαδοχικά κόρνερ στα πρώτα τρία λεπτά. Το τρίτο μάλιστα βρήκε τον Άγιερ να πιάνει την κεφαλιά μόνος του, αλλά ο Μεντί απέκρουσε από το ένα μέτρο με τα πόδια.
Η Σενεγάλη κατάφερε να βγάλει εις πέρας την πρώτη κρούση του αντιπάλου και έφερε τη μπάλα στα καρέ του Νίλαντ με στόχο να βρει το κενό που θα της έδινε το γκολ. Οι τυπικά γηπεδούχοι πέρασαν ξανά στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Έντεγκαρντ πήρε ύψος και πέρασε αρκετά άουτ, όντας σε αρκετά πλεονεκτική θέση.
Το γκολ που άξιζε η Νορβηγία ήρθε στο 43′ με τον Πέντερσεν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κουλιμπαλί και να σουτάρει δυνατά από τα δεξιά. Έτσι, η ομάδα του Σολμπάκεν πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Λίγο αργότερα, ο Χάλαντ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για τον διπλασιασμό των τερμάτων.
Το γκολ του πρώτου ημιχρόνου αποδείχτηκε πως ξεμπλόκαρε τη Νορβηγία και με την επανέναρξη ο Χάλαντ έκανε αυτό που γεννήθηκε να κάνει. Οι Βίκινγκς έβγαλαν αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες και ο φορ της Σίτι πλάσαρε αποτελεσματικά στο 47΄. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαρ απάντησε από τον άξονα έπειτα από το ρήγμα που δημιουργήθηκε και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του.
Ωστόσο, αυτό κράτησε λίγο καθώς ο Χάλαντ στο 58′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με σουτ-βολέ και κάπου εκεί καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα
Έκτοτε οι Νορβηγοί πέρασαν στον έλεγχο του ρυθμού προκειμένου να κρατήσουν το αποτέλεσμα, με τον Σολμπάκεν να φρεσκάρει την ενδεκάδα σε όλες τις μεριές.
Οι Σενεγαλέζοι τα βρήκαν σκούρα καθώς ο Μεντί αποχώρησε με τραυματισμό στο 63′ και σήμανε συναγερμό στο στρατόπεδο τους.
Ο Μπομπ είχε μία καλή στιγμή στο 89′ για το 4-1, αλλά ο Σις έδιωξε με το κεφάλι. Αμέσως μετά, στο κόρνερ, ο Όστιγκαρντ πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Σαρ διαμόρφωσε το 3-2 με ατομική ενέργεια και όμορφο πλασέ στις καθυστερήσεις, βάζοντας φωτιά στα τελευταία πέντε λεπτά και έκτοτε η Σενεγάλη πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, κυρίως από κόρνερ.
Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν): Νίλαντ, Αγιέρ, Βόλφε, Χέγκεμ (Έστιγκαρντ 84′), Μπέργκε, Όντεγκααρντ, Όρσνες (Μπέργκ 46′), Σόρλοθ (Μπομπ 84′), Χάαλαντ, Νούσα (Σκιέλντερουπ 71′), Ρίερσον (Πέντερσεν 12′, αναγκαστική)
Σενεγάλη (Παπέ Τιό): Μεντί (Ντιό 63′, αναγκαστική), Κουλιμπαλί (Μ. Σαρ 72′) , Ντιατά, Νιακατέ, Ντιούφ (Τζέικομπς 54′), Ι. Γκέιγ, Καμαρά (Σις 63′) Π. Γκέιγ (Μπαγέ 54′), Μανέ, Τζάκσον, Σαρ








Σχόλια Facebook