Αγ. Δημήτριος Αστόριας και Β/Ηπειρώτες τίμησαν τους ευεργέτες

Νέα Υόρκη.- Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρες της Ηπείρου» την Κυριακή, 28η Ιουνίου 2026, τίμησαν τη μνήμη Πέτρου Γ. Πατρίδη, της μητέρας του Βικτωρίας και της αδελφής του Έφης Πατρίδου – Σωτηρίου που ως γνωστών των ευεργετών του Λυκείου, της μεγαλωνύμης κοινότητας και του Συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό και ολοκληρώθηκαν με το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Πέτρου Γ. Πατρίδη, της μητέρας του Βικτωρίας Πατρίδου και της αδελφής του Έφης Πατρίδου – Σωτηρίου,
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ηγέτες της κοινότητας, καθώς επίσης οι πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», κ.κ. Χαράλαμπος Μέλλος και Δημήτριος Τσαβέγιας, αντίστοιχα, η πρώην πρόεδρος των Θυγατέρων της Ηπείρου, κ. Θάλεια Στυλιανού, καθώς επίσης και άλλα στελέχη και μέλη του Συλλόγου.
Ο Πέτρος Γ. Πατρίδης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε προ είκοσι επτά ετών και η αείμνηστη μητέρα του Βικτωρία Πατρίδη και η αείμνηστη πλέον αδελφή του Έφη προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια για τη διαιώνιση της μνήμης του γιου / αδελφού και η κοινότητα μετονόμασε το πολιτιστικό της κέντρο σε Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης».
Η οικογένεια Πατρίδου καταγόταν από το Λάμποβο του Σταυρού του Νομού Αργυροκάστρου της Βορείου Ηπείρου και οι αείμνηστοι ανήκουν στην νεότερη γενιά των Βορειοηπειρωτών που ακολούθησε τα χνάρια των εθνικών ευεργετών.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε τα αδέλφια Ευάγγελο και Κωνσταντίνο Ζάππα, από το χωριό Κάτω Λάμποβο του Ζάππα, τον Χρηστάκη Ζωγράφο από το χωριό Κεστοράτι Αργυροκάστρου, τον Απόστολο Αρσάκη από το χωριό Χοταχόβα της Πρεμετής, τον Γεώργιο και τον Σίμωνα Σίνα από τη Μοσχόπολη Κορυτσάς, τον Ιωάννη Μπάγκα από την Κορυτσά και δεκάδες άλλους.
Πηγή: anamniseis.net







Σχόλια Facebook