Ρόδος: Ετήσιο προσυνέδριο του Πανροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» στο χωριό Μονόλιθος

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για το ετήσιο προσυνέδριο του Πανροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 χρόνων από την ίδρυσή του. Το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Μονόλιθος της Ρόδου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες και εισηγήσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την ανάπτυξη της Ρόδου, καθώς και παρουσιάσεις για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ανάδειξη του Μονολίθου ως Διεθνούς Κοινότητας Σκοτεινού Ουρανού και δράσεις εθελοντισμού. Παράλληλα, ο καθηγητής Ιωάννης Γιώρτσος θα ανακηρυχθεί «2026 Rhodian of the Year».

Κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου θα συζητηθούν, επίσης, προτάσεις για την ενίσχυση των δεσμών της ομογένειας με τη Ρόδο, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, υποτροφίες, πρακτική άσκηση νέων, πολιτιστικές πρωτοβουλίες και νέες συνεργασίες με φορείς του νησιού και του εξωτερικού.