Ελληνίδα αγνοούμενη μετά τη διάσωση από τα συντρίμμια του σεισμού της Βενεζουέλας βρέθηκε ασφαλής

Διασώστες αναζητούν στα ερείπια του σεισμού στη Βενεζουέλα, όπου μια Ελληνίδα που είχε δηλωθεί αγνοούμενη μετά τη διάσωσή της βρέθηκε πλέον ασφαλής και διαμένει με συγγενείς στο Καράκας. Πίστωση: Raul Martinez / EPA μέσω AMNA

 

Βενεζουέλα.-Μια Ελληνίδα, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά τη διάσωσή της από τα ερείπια του κατεστραμμένου σπιτιού της στη Βενεζουέλα, βρέθηκε ασφαλής και είναι καλά στην υγεία της.

Αυτή τη στιγμή διαμένει με συγγενείς στο Καράκας, δήλωσε ο Θεόδωρος Μαραγγέλης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καράκας, στην ΕΡΤ.

Ελληνίδα βρέθηκε ασφαλής στη Βενεζουέλα

Η αβεβαιότητα σχετικά με το πού βρισκόταν είχε οδηγήσει σε επείγουσα έρευνα μέλη της ελληνικής διασποράς (sic) της Βενεζουέλας και έναν τοπικό ιερέα. Μέλη της κοινότητας κάλεσαν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις για να μάθουν αν κάποιο από αυτά την είχε δεχτεί μετά τη διάσωση.

Το σπίτι της κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των ισχυρών σεισμών που έπληξαν τη Βενεζουέλα στις 24 Ιουνίου. Η καταστροφή κατέστρεψε επίσης τρία άλλα σπίτια ελληνικής ιδιοκτησίας, αλλά δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Η ενημέρωση έρχεται καθώς η Βενεζουέλα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες μιας από τις πιο θανατηφόρες σεισμικές καταστροφές στη Λατινική Αμερική εδώ και δεκαετίες. Το Reuters ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τους δύο σεισμούς της 24ης Ιουνίου έχει αυξηθεί σε 3.889. Η καταστροφή έχει επίσης τραυματίσει 16.740 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει 17.907 άλλους.

Οι δύο σεισμοί είχαν μέγεθος 7,2 και 7,5 Ρίχτερ και σημειώθηκαν με διαφορά δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλον. Ως αποτέλεσμα, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο Καράκας και την παράκτια πολιτεία Λα Γκουάιρα.

Περισσότερα από ογδόντα καταφύγια έχουν ανοίξει για επιζώντες των οποίων τα σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο υπερπληθυσμός, η κακή υγιεινή, η έλλειψη καθαρού νερού και η διαταραγμένη ιατρική περίθαλψη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετους κινδύνους τις επόμενες εβδομάδες.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αρωγής σε όλες τις ζώνες καταστροφής

Διεθνείς οργανισμοί και τοπικές αρχές συνεχίζουν να συντονίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι.

Τα Ηνωμένα Έθνη στοχεύουν να προσεγγίσουν 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους τους επόμενους έξι μήνες. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ήδη παραδώσει επισιτιστική βοήθεια σε σχεδόν 40.000 επιζώντες, ανέφερε το Reuters.

Πηγή: https://greekreporter.com