Το ΣτΕ: Βάζει «φρένο» στη λειτουργία τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας και τα προγράμματα σπουδών στο σύνολό τους για τρία πανεπιστήμια, λόγω νομικών προβλημάτων που διαπιστώθηκε ότι διέπουν τη λειτουργία τους.

Νέα δεδομένα για τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ισοδυναμεί με «φρένο» στη λειτουργία τους.

Το Γ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας και τα προγράμματα σπουδών στο σύνολό τους για τρία πανεπιστήμια, λόγω νομικών προβλημάτων που διαπιστώθηκε ότι διέπουν τη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλοπουλο, που ακυρώνουν τις κανονιστικές πράξεις των προγραμμάτων αφορούν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια CITY College University of York, Keele University και Anatolia College.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Λαζαράτος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Με χαρά υποδέχομαι τις σημερινές αποφάσεις για τις οποίες επένδυσα πολύ προσωπικό αγώνα. Ας είναι αυτές οι αποφάσεις ένα μήνυμα που εμπεδώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Δικαιοσύνη και στο ιδανικό μιας Παιδείας υψηλού επιπέδου για τα ελληνόπουλα».

Νομικές πηγές επισημαίνουν, από την άλλη πλευρά, πως εάν τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά των ιδιωτικών πανεπιστημίων γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να διορθωθούν ή να εκλείψουν τα νομικά προβλήματα, τότε τα δεδομένα θα επαναξιολογηθούν αρμοδίως με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη λειτουργία των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Λαζαράτος: Ο επιμένων νικά

Αναφέροντας τα νόημα της επταμελούς σύνθεσης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Λαζαράτος σημείωσε ότι «οι γενναίες αποφάσεις έχουν και όνομα και επώνυμο».

«Ας είναι οι αποφάσεις αυτές ένα ταπεινό μήνυμα εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη και στο ιδανικό μιας υψηλού επιπέδου Παιδείας για όλα τα Ελληνόπουλα», πρόσθεσε ο καθηγητής της Νομικής.

Η ανάρτηση του κ. Λαζαράτου:

Πηγή:in.gr

 

28

Σχόλια