Φωτιά στη Σκύρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση του Αγίου Φωκά – Ισχυρές δυνάμεις στην Ατσίτσα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σκύρο, όπου πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Ατσίτσα.
Σκύρος.- Συναγερμός έχει σημάνει στη Σκύρο, όπου πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Ατσίτσα.
Λόγω της εξέλιξης της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το 112, με τους κατοίκους και όσους βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Φωκά να καλούνται να απομακρυνθούν προς τις Αχερούνες, ακολουθώντας τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, καθώς και εθελοντές, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων.
Παράλληλα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Κύμη Ευβοίας οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Ισχυρή είναι και η κινητοποίηση από αέρος, καθώς έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Σκύρου.
Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.
Παράλληλα, η Σκύρος βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την εξέλιξη του μετώπου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:00, ενώ για τη διερεύνηση των αιτιών της έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Εύβοιας.








Σχόλια Facebook