Όλοι απεργούν! Πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στο Ασφαλιστικό!

Γενική απεργία σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα! Το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό είναι το… “κόκκινο πανί” για σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Έτσι, η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.
Σταθερά… “στα όπλα” οι αγρότες που ετοιμάζονται για να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα! Βενζινοπώλες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι, φορτηγατζήδες, γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι και φυσιοθεραπευτές στον… χορό των κινητοποιήσεων. Ακόμη, απεργούν ταξί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Απειλούν οι λογιστές πως δεν θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις!

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στις 11:00 στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί). Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία.

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την άλλη Δευτέρα (08.02.2016), ενώ οισυμβολαιογράφοι απέχουν έως την Παρασκευή (05.02.2016). Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν και οι φορτηγατζήδες, με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών να ξεκινά απεργία διαρκείας.

Απεργούν και οι οδηγοί ταξί, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τρόλεϊ, τρένα, Προαστιακός δεν θα κινηθούν καθόλου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν μόνο από τις 09:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο και το Μετρό.

Από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, δεν θα κινούνται οι συρμοί λόγω της απεργίας στον προαστιακό.

Κλειστά θα είναι επίσης τα φαρμακεία,παραστάσεις θα ακυρωθούν στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ λόγω στάσης εργασίας της ΥΠΑ θα ακυρωθούν 16 πτήσεις της Olympic Air.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια Νοσοκομεία, οι προνομιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίεςγιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι και οι φυσιοθεραπευτές. Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη. .

Την ίδια ώρα, στην γενική απεργία της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου, θα συμμετάσχουν μαζικά οιλογιστές και οι φοροτεχνικοί μετά τις αποφάσεις… “φωτιά” του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος! Απειλούν με αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “σε κοινή σύσκεψη των φορέων των λογιστών – φοροτεχνικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου του 2016, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προέδρου του ΟΕΕ, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό.

– Ζητούμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.

– Προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων”.

Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.