Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1, Ηρακλής και Βέροια Χ, Ατρόμητος με ανατροπή “πήρε” τον Αστέρα

Ο Ολυμπιακός πήρε το μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 3-1. Μικρή ένταση στο τέλος στη φυσούνα -πριν τη λήξη του αγώνα- που όμως δεν είχε συνέχεια.

Η διαφορά που χωρίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη βαθμολογία είναι μεγάλη, όμως όλοι παραδέχονται πως απόψε είναι ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη και μια καλή εμφάνιση στο ντέρμπι των «αιωνίων», προκειμένου να πανηγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος, το οποίο έχει εξασφαλίσει ήδη μαθηματικά

Ο Παναθηναϊκός θέλει το «τρίποντο» μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου να τονώσει την ψυχολογία του εν όψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος και παράλληλα να δώσει χαρά στους φιλάθλους της ομάδας, μετά την εφετινή κακή σεζόν.

Με σκόρερ τους Καμπιάσο, Ντα Κόστα και Ιντέγε ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το σκορ και κέρδισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟ είχε προηγηθεί με την έναρξη του ματς με τον Μπεργκ, αλλά η ομάδα του Μάρκο Σίλβα στο 87′ πέτυχε το 2ο γκολ για να πάρει τη νίκη.

Μεγάλη προσπάθεια… μεγάλη νίκη! Ο Ατρόμητος έμεινε πίσω στο σκορ, αγωνίστηκε από το 63′ με δέκα παίκτες, αλλά ήταν… παλικάρι και έφτασε στην ανατροπή (2-1) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με δυο γκολ από κεφαλιές και του έκοψε δρόμο προς τα πλέι οφ. Χρυσή αλλαγή του Δέλλα ο Λε Ταλέκ που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Από το 17` βρισκόταν πίσω στο σκορ, ενώ από το 63` υποχρεώθηκε να παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Κεϊτά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Ατρόμητος κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Super League.

atrom12_0

Παρά τις προσπάθειες του Ατρόμητου να αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες από το πρώτο λεπτό, αυτό αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο, αφού ο Αστέρας Τρίπολης είχε… φορτώσει το κέντρο του και προσπάθησε να βρει κάποια καλή αντεπίθεση. Με το πέρας του 15λεπτου οι Περιστεριώτες κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες τους ευκαιρίες, κυρίως μετά και την άνοδο του Παπαδόπουλου, αλλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού δέχθηκαν το γκολ.

Από κόντρα και λάθος της άμυνας του Ατρόμητου, ο Δημούτσος βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα και με δυνατό πλασέ στο 17′ έκανε το 0-1 απέναντι στην πρώην ομάδα του, με τους Αρκάδες να βρίσκουν δίχτυα μετά από 5 αναμετρήσεις! Οι παίκτες του Δέλλα δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπαντή, παρά την υπεροχή που είχαν, αφού ο Αστέρας περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Οι Περιστεριώτες μετέφεραν το παιχνίδι τους προς τα καρέ των φιλοξενούμενων με την έναρξη της επανάληψης, ψάχνοντας της ισοφάριση. Στο 63′ όμως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού, αφού ο Κεϊτά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν με δέκα παίκτες να φτάσουν το 1-1. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαζαρίδης -ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας- με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.

Οι γηπεδούχοι δεν οπισθοχώρησαν και μάλιστα έψαξαν και για το νικητήριο γκολ. Ο Αστέρας όμως έχασε τεράστια ευκαιρία στο 79′ να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με τον Μάσα να μην μπορεί να νικήσει τον Μπάρκα. Το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος φώναξε για πέναλτι στο 83′ σε μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Ούμπιδες. Τελικά οι Περιστεριώτες έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή, κάνοντας το 2-1 με την κεφαλιά του Λε Ταλέκ στο 87′.

Εντυπωσιακός ήταν ο Πλατανιάς, ο οποίος πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης επιβλήθηκε εκτός έδρας με 3-0 του Λεβαδειακού για την 26η αγωνιστική της Super League. Οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου “καθάρισαν” το… τρίποντο.

Κάνοντας ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ, ο Πλατανιάς επικράτησε εύκολα και δίκαια 3-0 του Λεβαδειακού στην Βοιωτία.

PLATANIAS2_533_355

Το παιχνίδι ήταν από το πρώτο του λεπτό ένας… μονόλογος για τον Πλατανιά, που ήταν φανερά καλύτερος του Λεβαδειακού, με σωστή πίεση στο χώρο του κέντρου και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι Κρητικοί κατάφεραν με το καλημέρα να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 4′ ο Κουλιμπαλί σούταρε μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Μοσχονά για το 0-1.

Αν και στη συνέχεια οι Βοιωτοί ανέβασαν λίγο την απόδοση τους, παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και δέχθηκαν δυο ακόμα γκολ πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο 32′ και μετά από υπέροχο συνδυασμό, ο Αποστολόπουλος έκανε το 0-2, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ανγκούλο “τσίμπησε” με άψογο τρόπο την μπάλα, στέλνοντας την πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 0-3.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, μετά και την είσοδο των Ουόν και Ατζαγκούν, παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες που θα έφερναν ένα γκολ και θα έδιναν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το ισορροπημένο αυτό ημίχρονο συνεχίστηκε χωρίς φάσεις στις δυο εστίες, πέρα από το γκολ του Μάντζιου στο 80′, που ακυρώθηκε σωστά (είχε προηγηθεί χέρι στη φάση) κι έτσι οι Κρητικοί πήραν αυτή τη μεγάλη νίκη.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μανωλάς, Μίνγκας, Γιάχιτς, Γιακουμάκης, Μεντί, Στάθης (46’ Ουόν), Τόπι (46’ Ατζαγκούν), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι (78’ Τσουρίκοφ), Μαχαμάτ.
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Μπεν, Μουλόπουλος.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (85’ Τσιμότζι), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (65’ Ράμος), Μουνάφο, Ανγκούλο, Ντίνας (75’ Βαλεριάνος), Αποστολόπουλος

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Δημήτρης, Γουνδουλάκης, Μιλούνοβιτς.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Superleague και έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις των πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη.

2488154_513_355

 Αντίθετα, λίγο έλειψε να φύγουν με άδεια χέρια, καθώς ο Ηρακλής έχασε μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.

Ο αγώνας:

H Βέροια ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, κλείνοντας εξαρχής στα καρέ του τον Ηρακλή, ο οποίος ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 9′, όταν και άνοιξαν το σκορ με τον Ανάκογλου. Ο Γιουσούφ έκανε το γύρισμα και ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας βρήκε δίχτυα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισε να “σφυροκοπεί” την άμυνα του Ηρακλή, δίχως όμως να καταφέρει να διπλασιάσει τα τέρματα της. Αντίθετα, ο Ηρακλής ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Βέλλιος νίκησε τον Καντιμοίρη στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό, όχι μόνο δεν έδωσε… φτερά στους παίκτες του Ηρακλή, αλλά πείσμωσε αυτούς της Βέροιας, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 38′ ο Γιουσούφ μπήκε στην περιοχή του Ηρακλή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε εξαιρετικά ο Χουάντερσον, ενώ στο 45′ ο Μαγιέφσκι σούταρε δυνατά, με τον Χουάντερσον να διώχνει με τις γροθιές.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοια μ’ αυτή του πρώτου, με τις δύο ομάδες να “χορεύουν” στη βροχή. Ο Ηρακλής έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 75′, με τον Ιντζόγλου να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ και τον Καντιμοίρη να αποκρούει εντυπωσιακά στη γωνία του.

Η Βέροια απάντησε στην ευκαιρία του Ηρακλή με τον Ναζλίδη να αδυνατεί κάνει το 2-1 από πλεονεκτική θέση στο 83′. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Ηρακλή και ήταν μάλιστα τεράστια. Ο Ρομάνο έκανε την κεφαλιά και εκείνη βρήκε το δοκάρι του Καντιμοίρη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (87′ Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46′ Λουκίνας), Λεοζίνιο (78′ Ρομάνο), Βέλλιος.

ΒΕΡΟΙΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (80′ Αμπντούν), Ανάκογλου (90’+1′ Πούγγουρας), Καϊκούτ (73′ Ναζλίδης).

Όμορφο ποδόσφαιρο -για όσο το επέτρεψε ο αγωνιστικός χώρος- απέδωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού (Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-3) στον πρώτο αγώνα μετά την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ, στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, στην οποία βέβαια κλέβει την παράσταση το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Νωρίτερα, ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ έφτασε ο Πανιώνιος μετά τη νίκη επί της Ξάνθης (Πανιώνιος – Ξάνθη 3-0) με χατ τρικ του Μπακασέτα, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία. Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο ΠΑΣ Γιάννενα έφυγε με το «διπλό» από τη Μυτιλήνη επικρατώντας της Καλλονής (Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πανιώνιος-Ξάνθη 3-0
(39`, 42`, 90+5` Μπακασέτας)

ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

(43` Τζημόπουλος, 90` Μανιάς)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3
(22’, 39’ Αθανασιάδης, 70’ Κοροβέσης)

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
17:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Βέροια
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Πλατανιάς
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανθρακικός


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΑΓ. Β.

1. Ολυμπιακός 24 67
2. ΑΕΚ 25 50
3. Παναθηναϊκός 25 45
4. ΠΑΟΚ 26 41
5. Πανιώνιος 26 40
6. Αστέρας Τρίπολης 25 34
7. ΠΑΣ Γιάννινα 26 34
8. Λεβαδειακός 25 32
9. Παναιτωλικός 26 31
10. Ξάνθη 26 31
11. Ηρακλής 24 30
12. Πλατανιάς 25 29
13. Ατρόμητος 25 27
14. Βέροια 25 25
15. Πανθρακικός 25 17
16. Καλλονή 26 15

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ