Αντζελίνα Τζολί: Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό για τη γενναιοδωρία του

Αθήνα. Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα της δημοφιλούς ηθοποιού και ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

Η δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε σε Αθήνα και Λέσβο και συνάντησε τον πρωθυπουργό, τις τοπικές αρχές, εθελοντές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρόσφυγες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο τέλος της επίσκεψής της, η Αντζελίνα Τζολί ευχαρίστησε «τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και γενναιοδωρία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» και έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες «των εθελοντών και των τοπικών οργανώσεων που συνάντησα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την υποδοχή και την παροχή φροντίδας στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα».

«Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή ανταπόκριση ίσης κλίμακας με την παγκόσμια προσφυγική κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πέρα από αυτόν» πρόσθεσε.

Προχθές Τετάρτη,  κατά την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη διάσκεψη που θα φιλοξενήσει η Ύπατη Αρμοστεία στη Γενεύη στις 30 Μαρτίου, η οποία θα επικεντρωθεί στην επέκταση των νόμιμων οδών για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Επίσης, επανέλαβε την προσφορά της Ύπατης Αρμοστείας για την παροχή υποστήριξης, προκειμένου να ενισχυθούν η προστασία και η βοήθεια στους πρόσφυγες, το σύστημα υποδοχής και η πρόσβαση στο άσυλο και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ