Ανησυχία από τους δύο συνεχόμενους ισχυρούς σεισμούς στην Ιαπωνία

Τόκιο. Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 βαθμών, έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά από έναν σεισμό 6 βαθμών, στην ίδια περιοχή, από τον οποίο σημειώθηκαν μικρές ζημιές.

Η νέα δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στην επαρχία Κουμαμότο του νησιού Κιούσου, όπως και της προηγούμενης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή.

“Σκοπεύουμε να πράξουμε τα μέγιστα για την κατάσταση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. “Τώρα σχεδιάζω να ακούσω τι [πληροφορίες] έχουμε συγκεντρώσει για την κατάσταση”.

Η Kyushu Electric Co ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους της κατάστασης στα πυρηνικά εργοστάσιο Genkai και Sendai τα οποία διαχειρίζεται.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στα εργοστάσια Genkai και Sendai, τα οποία βρίσκονται στο νησί Κιούσου, ή στο εργοστάσιο Ικάτα στο γειτονικό Σικόκου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.