Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας “θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο”

Αθήνα. Αυστηρός στην κριτική που άσκησε στην Κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ήταν το βράδυ της Τετάρτης, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το τίμημα της ανικανότητας Τσίπρα – Καμμένου το πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες», υποστηρίζοντας ότι το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από πότε.

«Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το τέταρτο μνημόνιο μπορεί να γίνει και διαρκές, λόγω λανθασμένων χειρισμών της Κυβέρνησης. Μόνιμη επιτήρηση είναι η επιτυχία του κ. Τσίπρα, σημείωσε ακόμη.

Για το χρέος υποστήριξε ότι σχετική δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, συμπληρώνοντας ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μη τήρησή της. Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση. Για την πρόταση Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής .

Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα είπε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα». Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλά ποσά «για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό».

Οσον αφορά τον τομέα της Παιδείας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους». «Η επίσκεψη στο ολοήμερο σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για την δημόσια παιδεία», επισήμανε ακόμη.