ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Αχεπικά…

melissa1-90x901Επαφές, με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα, με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο, Τζον Γαλάνη. Στη αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Andrew Zachariades, Basil Mossaidis, Kenneth Matzorinis, Nicholas Papadopoulos, Frank Fods, Jim Stasios, Peter Baltis, George Plokamakis και Connie Pillais. Από φωτογραφίες καλά πήγαμε, πάλι…

 

melissa1-90x901Μεταξύ άλλων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη, την Γεν. Δ/ντή της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινο κ.α. ενώ το Σάββατο η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Λέσβο.

 

melissa1-90x901Είναι καλό, όπως επισημάνθηκε από όλους τους Έλληνες επισήμους, που συνεχίζονται πάντα οι επισκέψεις, οι φιλοφρονήσεις και οι παραινέσεις και γενικά που συντηρείται κλίμα ζεστό και φιλικό στις σχέσεις της Ομογένειας με το Εθνικό Κέντρο. Κάποτε θεωρούσαν τις συναντήσεις αυτές “είδηση” και εξέδιδαν Δελτία Τύπου τα κυβερνητικά γραφεία… Κάποτε!

 

melissa1-90x901Περισσότερο …πρακτικός ο Πρόεδρος  της Βουλής  Ν. Βούτσης  τόνισε στους ΑΧΕΠΑΝ΄Σ πως οι ομογενείς παραμένουν πάντα «πάρα πολύ κοντά μας με την καρδιά, το μυαλό και καμιά φορά με την τσέπη σας»!

Πάντα “to the point” ο Πρόεδρος…

 

melissa1-90x901

Με αφορμή την “ατάκα” του Προέδρου της Βουλής, ανασύραμε από το αρχείο μας λεζάντα φωτογραφίας από τον Μάϊο του 1954. Τον τότε πρωθυπουργό Στρατάρχη Παπάγο, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Μπάμπης Μαρκέτος εκδότης, τότε του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης, ως εκπρόσωπος Επιτροπής Εράνου και του παρέδωσε επιταγή 500.000 δολαρίων για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων των Ιονίων νήσων…

 

melissa1-90x901Ο «συνεπικουρών» τον ΥΠΕΞ σε θέματα του Απόδημου Ελληνισμού ΥΦΥΠΕΞ Γιάννης Αμανατίδης, στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της ΑΗΕΡΑ,  επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση της συνεργασίας της με την Ομογένεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός, παρουσία και του Γεν. Δ/ντή της ΓΓΑΕ Μιχ. Κόκκινου, παρουσίασε το περίγραμμα των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναπτύξει η Κυβέρνηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, για την ικανοποίηση παγίων αιτημάτων των ομογενών. Ίδωμεν!..

 

melissa1-90x901Εβδομάδα με πήγαινε-έλα πολλών ομογενειακών οργανώσεων στη γενέτειρα. Τρία ερωτήματα:

  1. Ποιοι και ποιους εκπροσωπούν;
  2. Τι πέτυχαν στις “επίσημες” επαφές;
  3. Ποια η ωφέλεια για την Ομογένεια;

Όχι, απαντήσεις δεν περιμένουμε. Έτσι για την ιστορία ρωτάμε…