Στα …γαλλικά η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής!

Αθήνα. Σκηνές απείρου κάλλους που δεν συναντά κανείς εύκολα ούτε σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα εκτυλίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Φωνές, αλληλοκατηγορίες και μερικά… γαλλικά συνέθεσαν ένα σκηνικό που εξελίχθηκε σε τραγωδία τη στιγμή που τέθηκε το ουσιαστικό ζήτημα της απουσίας ενός σοβαρότατου παραρτήματος που αφορά στον κατάλογο 19 φορέων του δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν συμβάσεις παραχώρησης.  Ωστόσο αυτή ακριβώς η σοβαρότατη έλλειψη φάνηκε να δίνει την ευκαιρία που ζητούσε η αντιπολίτευση να απαιτήσει τη διακοπή της συνεδρίασης μέχρις ότου να προσαρτηθούν τα παραρτήματα.

Το θέμα μπήκε αρχικά στη συζήτηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκο καιΑνδρ. Λοβέρδο οι οποίοι ζήτησαν να έρθει συγκεκριμένος κατάλογος της προς ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας. Στην συνέχεια έπιασαν το νήμα οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και της ΕΚ με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο η κατάσταση να ξεφύγει με τον Νίκο Δένδια να ζητά το λόγο επί προσωπικού επειδή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χουλιαράκης έκανε λόγο περί «ντροπής».

Ο υπουργός πάντως έφερε νομοθετικές βελτιώσεις που και πάλι όμως δεν ικανοποίησαν την αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία επέμεινε πως παρά τις νομοτεχνικές δεν υπάρχουν οι συμβάσεις παραχώρησης και ζήτησε εκ νέου να διακοπή η συνεδρίαση για να κατατεθούν. «Υπάρχουν όλα τα παραρτήματα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο», επανέλαβε ο κ. Σταθάκης μέσα σε νέα ένταση. « Το θέμα δεν έχει κλείσει», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: « δεν έχετε καταθέσει τις 19 συμβάσεις παραχώρησης στο άρθρο 198, άρα είτε θα τις καταθέσετε τώρα είτε θα τις αναγνώσετε».

Πανικός…

Μεταξύ όλων αυτών υπήρξαν και χαρακτηριστικοί διάλογοι με πρωταγωνιστές κυρίως τον Πρόεδρο της επιτροπής, Μάκη Μπαλαούρα και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

«Εμένα δεν θα μου σηκώνεις τη φωνή. Κάτσε κάτω ρε! Αυτά στη νύχτα», είπε ο κ. Μπαλαούρας για να απαντήσει με τη σειρά του ο κ. Κασιδιάρης: «Καραγκιόζηδες! Φέρε τη φρουρά να με καθίσει κάτω ρε βλάκα»

«Δεν φοβηθήκαμε νύχτες με τανκς θα φοβηθούμε εσένα;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Πρόεδρος.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτή τη κατάντια της διαδικασίας», είπε από τη πλευρά του ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι με τον Μάκη Βορίδη της ΝΔ να λέει: «δεν υπάρχουν παραρτήματα, το νομοσχέδιο κατατίθεται έλλειπες! Δεν ντρέπεστε καθόλου;».

«Ν’ αναβληθεί  επ’ αόριστο τώρα η συζήτηση, με μαύρο στο κανάλι της Βουλής και χωρίς παραρτήματα δεν γίνεται», συνέχισε μέσα σε κομφούζιο ο Κασιδιάρης για να ακολουθήσει η έκρηξη του προέδρου: «οι τραμπουκισμοί δεν περνάνε σε μένα! Κάτσε κάτω ρε!».