Οριστικό: Στην Αθήνα βγαίνει ο νέος πρόεδρος της UEFA

H UEFA ενημέρωσε και επισήμως τις Ομοσπονδίες – μέλη της ότι το 12ο Έκτακτο Συνέδριο της θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της, Θόδωρος Θεοδωρίδης, η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε στη Βασιλεία στις 18 Μαΐου.

Το κύριο αντικείμενο του Συνεδρίου, είναι η εκλογή του νέου Προέδρου της UEFA, ενώ θα εκλεγεί και το επιπρόσθετο θηλυκό μέλος  του Συνεδρίου της FIFA.

Όπως αναφέρει η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της “η επιλογή της Αθήνας δείχνει για άλλη μια φορά τη σημασία που αποδίδει η UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που φιλοξενεί αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικό γεγονός”.

Ως τώρα, έχουν εκφράσει δημόσιο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις εκλογές, οι αντιπρόεδροι της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ (Ισπανία) και Μίχαελ Βαν Πράαγκ (Ολλανδία), ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν και ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας, Φερνάντο Γκόμες.

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες είναι ως τις 20 Ιουλίου, ενώ μένει να δούμε και αν ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης θα βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους, όντας αυτή την στιγμή Γενικός Γραμματέας της UEFA.