H Ελληνική Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης

Μελβούρνη. -Το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης διοργανώνει σειρά σεμιναρίων με θέμα την Τέχνη στην Ελλάδα, από το 1100 π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα π.Χ.

Τα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες, θα ασχοληθούν αρχικά με την τέχνη κατά την σκοτεινή αρχαϊκή περίοδο και την Γεωμετρική Εποχή. Θα ακολουθήσει ανάλυση της τέχνης την Κλασική Περίοδο του 5ου αιώνα π.Χ. καθώς και τις μεγάλες αλλαγές στην ελληνική τέχνη εξαιτίας των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Μεσόγειο Θάλασσα και Μέση Ανατολή και την μετέπειτα Ελληνιστική Περίοδο.

Υπεύθυνος και παρουσιαστής των διαλέξεων είναι ο γνωστός ιστορικός αρχιτεκτονικής, πρώην επικεφαλής της Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης και επίτιμος καθηγητής Frank Sear. Ο κ. Sear είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cambridge και έχει συμμετάσχεισε δεκάδες αρχαιολογικές αποστολές σε Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, τουρκία, Μέση Ανατολή, Αίγυπτο, Βόρεια Αφρική, Ισπανία και Γαλλία.

Κάθε διάλεξη θα διαρκεί 100 λεπτά με σύντομο διάλειμμα για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και συζήτηση και αναψυκτικά. Στην διάρκεια των διαλέξεων θα μοιράζονται σημειώσεις καθώς και βιβλιογραφία για περαιτέρω μελέτη.

* Tα σεμινάρια θα γίνουν μεταξύ 15 Ιουνίου και 20 Ιουλίου και τις ώρες 6:15 μ.μ. – 8:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Macmahon Ball Theatre, στο κτίριο Old Arts Building του Πανεπιστημίου στο Parkville. Το κόστος των σεμιναρίων ξεκινά από $45 και φτάνει τα $290. Για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Brittany Wilkins στην ηλεκτρονική διεύθυνση rittany.wilkins@unimelb.edu.au.

Πληροφορίες και στην ιστοσελίδα:http://alumni.online.unimelb.edu.au/s/1182/match/wide.aspx?sid=1182&gid=1&pgid=8765&cid=12707&ecid=12707&crid=0&calpgid=722&calcid=1383