Αγγλία – Ρωσία (1-1), ιστορική νίκη η Ουαλία

https://www.youtube.com/watch?v=3oTLOOyvrFQ

Αθήνα.-Με γκολ του Μπερεζούσκι στις καθυστερήσεις η Ρωσία πήρε ισοπαλία 1-1 με τους Αγγλους. για τον 2ο όμιλο του EURO 2016.

Στο 77′ ο Ερικ Ντάιερ με μια υπέροχη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ανκιφέεφε, για το γκολ που νόμιζαν οι Βρετανοί ότι έκρινε τον νικητή. Ομως οι Ρώσοι με τον αρχηγό τους τον Μπερεζούσκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν το 1-1. Οι Βρετανοί πάντως ήταν καλύτεροι στο αποψινό ματς, είχαν πολλές και μεγάλες φάσεις για γκολ με τους Ρώσους σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.

Οι Άγγλοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας τους Ρώσους στα καρέ τους και απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Ακινφέεφ, με τον Ρώσο γκολκίπερ ωστόσο να σταματά όλες τις προσπάθειές τους.

Ο Ακινφέεφ είπε “όχι” στον Λαλάνα στο 7ο λεπτό σε σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 35′ απομάκρυνε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Ρούνεϊ. Νωρίτερα, στο 22′, ο Λαλάνα είχε κάνει καλό σουτ, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Άγγλους να πιέζουν, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Αντίθετα, ήταν η Ρωσία που λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 59′, όταν ο Ντάιερ με κεφαλιά προς τα πίσω παραλίγο να στείλει την μπάλα στα… λάθος δίχτυα, αλλά και στο 63′, όταν το σουτ του Σμολόφ πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Χαρτ.

Κι όμως, η Αγγλία βρήκε τελικά τη λύση από το “χρυσό” πόδι του Ντάιερ, που στο 73′ (δύο λεπτά αφού ο Ρούνεϊ είχε στείλει την μπάλα πρώτα πάνω στον Ακινφέεφ και μετά στο δοκάρι) εκτέλεσε άψογα το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ρώσο γκολκίπερ αυτή τη φορά να μην μπορεί να αποτρέψει το γκολ.

Οι Ρώσοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, και μολονότι μέχρι και το 90′ δεν είχαν καταφέρει ουσιαστικά να απειλήσουν την εστία του Χαρτ, έκαναν το… θαύμα τους στις καθυστερήσεις: Ο Σενίκοφ έβγαλε τη σέντρα, ο Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά και ο Γκλουσακόφ “έσπρωξε” την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και αφήνοντας τους Άγγλους… στον τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για ένατη (!) φορά…

Το γκολ της Ρωσίας

https://www.youtube.com/watch?v=J-tEF-8BZsg

“Λύγισε” την πρωτάρα Αλβανία η Ελβετία

Χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Σαρ, η Ελβετία επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Αλβανίας σε παιχνίδι για τον 1ο Όμιλο του Euro 2016.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 5ο μόλις λεπτό, όταν ο Σακίρι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σαρ έπιασε την κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μπερίσα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Αν και οι Αλβανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, το έργο τους έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 36′ έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι ο αρχηγός τους, Λορίκ Τσάνα.

Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια, αν και είχαν τις ευκαιρίες με τον Τζεμαΐλι στο 38′ να στέλνει την μπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι,ενώ στο 66′ ο Σεφέροβιτς από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπερίσα. Και παραλίγο να πληρώσει αυτήν την αστοχία της, καθώς στο 87′ ο Γκάσι βγήκε τετ α τετ με τον Ελβετό γκολκίπερ Σόμερ, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει, και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ουαλία – Σλοβακία 2-1

Τα γκολ της ουαλικής ομάδας σημείωσαν οι Μπέιλ (10′) και Ρόμπσον-Κανού (81′), ενώ στο 61ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Σλοβακία με τον Ντούντα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τη Σλοβακία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Τότε ο Χάμσικ έκανε καταπληκτική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο Ντέιβις με σωτήριο τάκλιν, απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Η Ουαλία, όμως, ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη. Στο 10′ ο Γκάρεθ Μπέιλ, με σουτ φάουλ πανηγύρισε το πρώτο γκολ των Ουαλών στο Euro και γενικά σε μεγάλη διοργάνωση. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε το φάουλ περίπου 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κόζατσικ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και σε συνδυασμό με τα πολλά φάλτσα που πήρε η μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Σλοβακία μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να γυρίσει το ματς. Στο 55′ μετά από κάθετη μπαλιά του Βάις στον Μακ, ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε απέναντι και διαγώνια από τον Γουόρντ, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα απάντησε η Ουαλία, όταν μετά από σέντρα του Άλεν, κεφαλιά του Μπέιλ, έδιωξε πολύ δύσκολα ο Κόζατσικ.

Στο 61ο, όμως, λεπτό καρποφόρησε η υπεροχή της Σλοβακίας. Τότε ο Μακ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από την περιοχή, πέρασε δύο παίκτες και γύρισε τη μπάλα στον νεοεισελθόντα Ντούντα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σλοβακία συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας για το γκολ της νίκης, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που το πέτυχε. Συγκεκριμένα στο 81′, από προσπάθεια του Ράμσεϊ, η μπάλα έφθασε στον Ρόμπσον-Κανού, ο οποίος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σλοβακία στο 86ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά, ο Νέμετς έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουορντ.

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: 31′ Χροσόφκι, 78′ Μακ, 80′ Βάις, 83′ Κούτσκα, 90’+ Σκρτελ.

Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88′ Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69′ Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71′ Ρόμπσον-Κανού).

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60′ Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83′ Στοχ), Ντούρις (59′ Νέμετς).

2ος όμιλος
11/6 Μπορντό Ουαλία – Σλοβακία 2-1
11/6 Μασαλία Αγγλία – Ρωσία 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν-Ι-Η Β. Τερμ.
Ουαλία 1 1 0 0 3 2-1
Αγγλία 1 0 1 0 1 1-1
Ρωσία 1 0 1 0 1 1-1
Σλοβακία 1 0 0 1 0 1-2

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ