Διεθνές Βραβείο στον διακεκριμένο ομογενή Νίκο Μούγιαρη

Αθήνα.- Για 6η συνεχή χρονιά το Capital Link CSRinGreece διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις» την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου & του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.). Το Συνέδριο θα παρουσιάσει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Φέτος το Διεθνές Βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον διακεκριμένο Ομογενή κ. Νίκο Μούγιαρη, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mana Products, Inc., ως μια μικρή αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και φιλανθρωπικής του δράσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια. Την απονομή στον κ. Μούγιαρη θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας.

 ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Μούγιαρης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS κ. Κώστα Αγγελούδη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Μούγιαρης (δεξιά)  με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS κ. Κώστα Αγγελούδη, σε παλαιότερη βράβευσή του με το βραβείο “Φειδιππίδης”. .

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη, θα τιμήσει με την παρουσία της την Τελετή βράβευσης και θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κ. ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΓΙΑΡΗΣ

Επιχειρηματίας, καινοτόμος και φιλάνθρωπος, ο κ. Νίκος Μούγιαρης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Mana Products, Inc., μια από τις παγκοσμίου κύρους κορυφαίες εταιρίες παραγωγής και ανάπτυξης καλλυντικών. Ιδρύθηκε το 1975 με κεφάλαιο μόλις $ 6.000 που ο Νίκος Μούγιαρης δανείστηκε από τον αδελφό του. Σήμερα η Mana Products , Inc. απασχολεί πάνω από 1000 άτομα και είναι εταίρος σε πολλές από τις μεγαλύτερες και παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο.

O Nίκος Μούγιαρης οραματιστής επιχειρήσεων και μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, πιστεύει ότι ο πραγματικός τρόπος για την επιτυχία έγκειται στην ικανότητα να βοηθάς τους άλλους, γι’αυτό και διακρίνεται από το πάθος του να παρέχει σταθερή υποστήριξη σε πολλές φιλανθρωπικές και άλλες προσπάθειες. Είναι ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council, HALC), μιας επαγγελματικής Οργάνωσης που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της Ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατ’ επέκταση και σε κάθε άλλη χώρα όπου υπάρχουν Έλληνες της Διασποράς. Ένας Οργανισμός αφοσιωμένος στην ηγεσία του πολίτη και των ανθρωπίνων διακαιωμάτων, τα μέλη του οποίου ασχολούνται δυναμικά με το Ελληνικό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Νίκος είναι ευεργέτης τόσο του ιδρύματος «Malaika» που βοηθά να μορφωθούν νεαρά κορίτσια στο Κονγκό , όσο και της οργάνωσης «Paradise 4 kids», που παρέχει τροφή, εκπαίδευση και ρούχα σε εκατοντάδες ορφανά παιδιά από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε. Ταυτόχρονα ο κ. Μούγιαρης ασχολείται και με πολλές άλλες οργανώσεις των οποίων το έργο έχει ως στόχο «να κάνει τη διαφορά στον κόσμο» και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού κύρους Μεταλλίου τιμής του Έλλις ‘Αιλαντ.