ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αρκεί να μην κυβερνήσουν οι άλλοι… Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μέχρι τώρα ήτανε πέντε οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Τις κάνουνε τέσσερις. Θα πείτε, χαράς ευαγγέλια! Γλυτώνουμε μια δόση! Αμ δε! Για τον ΕΝΦΙΑ μιλάμε, το φόρο που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και ανέβασε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να τον καταργήσει! Ε, κατάργησε μία δόση!

Ναι, αλλά δεν μείωσε το ποσόν!   Αντίθετα, το αύξησε και αυτό, κατά περιπτώσεις! Και όσο θυμάμαι τον Τσίπρα να προτρέπει (σχεδόν να …διατάζει) τους Έλληνες επί Σαμαρά να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί μόλις γινότανε κυβέρνηση θα τον καταργούσε!!!

Τώρα, «σκάστε και πληρώστε»! Ναι, αλλά έχουμε «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση!» Ε, όπως και να το κάνεις, «η ΠΡΩΤΗ φορά» πάντα πληρώνεται! Έτσι, σε λιγότερες δόσεις θα πληρώνουμε μεγαλύτερο ποσόν!

Αρκεί να μην κυβερνήσουν οι άλλοι…

Φουσκώνει, έτσι, ο λογαριασμός για τα ελληνικά νοικοκυριά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Είναι που γυρίζει και ο Τσίπρας από τη Κίνα! Ξέρω γενικά κάνει τον Κινέζο, όταν του θυμίζουνε το παρελθόν, αλλά τώρα όλο τσιν-τσιν και γιαν-γιαν το παίζει!

Θα κουβαλήσει και επενδύσεις και άντε να δούμε τις θα τις κάνουμε! Που θα τις βάλουμε; Άστε που οι Κινέζοι του το είπαν καθαρά: Αν κάνετε απεργίες, ξεχάστε τες! Ήθελα να ‘ξερα τι του απάντησε ο Τσίπρας του Κινέζου! Μάλλον θα έκανε την κότα στην άκρη του γκρεμού! Τι κάνει η κότα στην άκρη του γκρεμού; Την …πάπια!

Σφίξανε και οι ζέστες και πιά το μόνο που μας σώζει είναι η Θάλασσα!  Άντε να δροσίσουμε λίγο το κορμί μας, πριν πλακώσουν οι κινέζικες επενδύσεις! «Κίτρινο πυρετό» τις αποκαλούνε, αλλά δε βαριέσαι, έτσι που μαύρισε  το μάτι μας να δούμε χρήμα, ας είναι και γιέν!

Αφού μέχρι και ο Δρίτσας, από εκεί που  έλεγε ότι θα διώξει τους Κινέζους από το Λιμάνι, τους πούλησε μέχρι και τις … μαούνες! Τώρα λέει ότι το έσωσε το λιμάνι!

Αρκεί να μην κυβερνήσουν οι άλλοι…

Με τούτα και με κείνα η χαρτορίχτρα είπε στο Μαξίμου ότι χάνουνε τις εκλογές όποτε και να γίνουν! Ε, δε σκοτίστηκαν! Φέρνουν την απλή αναλογική με την σκέψη τι δύο, τι τρεις, τι δεκατρείς, αρκεί να μην …κυβερνήσουν οι άλλοι!!!

Σαν εκείνον που τον ρώτησε ο Θεός τι χάρη θέλει να του κάνει κι αυτός είπε: Να καεί το αυτοκίνητο του γείτονα!

Η Ελλάδα θα καεί, αλλά τι τους νοιάζει; Είπαμε: Αρκεί να μην κυβερνήσουν οι άλλοι!