Οι νέοι υπουργοί στην Κυβέρνηση Μέι

Λονδίνο.- Φτάνοντας με την πρωθυπουργική Τζάγκουαρ στον αριθμό 10 της Στάουντινγκερ Στριτ, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της Φίλιπ, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έκανε τις πρώτες της δηλώσεις προς το έθνος.

Αμέσως μετά, έπιασε δουλειά. Στην πρωθυπουργική κατοικία έφτασαν ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Μπόρις Τζόνσον. Αυτοί ήταν και οι δύο πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησής της που ανακοινώθηκαν, από το παλάτι έπειτα από έγκριση της βασίλισσας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ο Χάμοντ, έως τώρα υπουργός Εξωτερικών, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, με τον Τζορτζ Οσμπορν να παραιτείται. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον- πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και ηγετική φιγούρα του στρατοπέδου του Brexit στην καμπάνια για το δημοψήφισμα- αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπουργός Brexit ανέλαβε ο Ντέιβιντ Ντέιβις. Επίσης, η Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τον Guardian, επιβεβαίωσε ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει υπουργός Αμυνας. Νεος υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, ο Λίαμ Φοξ, ενώ καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών, τη θέση δηλαδή που κατείχε μέχρι πρόσφατα η Μέι, αναλαμβάνει η Άμπερ Ρουντ.