Π. Ψυχάρης: Το MΕGA δεν θα κλείσει

Ιδιαίτερα σίγουρος για τη συνέχιση της λειτουργίας του Mega εμφανίστηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης.

«Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» είπε ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη απευθυνόμενος στους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπή και δήλωσε με νόημα ότι οι καταστάσεις «μπορεί να αλλάξουν…».

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη».

Ερωτηθείς, πάντως, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν το Mega σκοπεύει «να βγει στο αντάρτικο» και να εκπέμψει παράνομα ο κ. Ψυχάρης δήλωσε ότι αν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mega θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εκπέμψει μέσω άλλης πλατφόρμας, δορυφόρου ή συνδρομητικού μπουκέτου.

«Το Mega είναι μια εταιρεία που θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα» ανέφερε.

Μάλιστα ο κ. Ψυχάρης εξέπληξε τους πάντες όταν δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή πως το κανάλι το οποίο εκπροσωπεί αποπληρώνει κανονικότατα τα δάνειά του σε αντίθεση με όσα είχαν δηλώσει μερικές μέρες πριν στην ίδια επιτροπή οι εκπρόσωποι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

«Το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος. Πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μας» είπε και δήλωσε, μάλιστα, ότι ήταν προτιμότερο να δίνουν οι τράπεζες δάνεια στο Mega και όχι στους πολίτες».

«Η εταιρεία Τηλέτυπος (Mega) έχει αποπληρώσει σε τόκους 130 εκ. ευρώ» είπε και υποστήριξε ότι «αν δεν είχαν δοθεί τα δάνεια στο Mega μπορεί να είχαν δοθεί σε πολίτες να αγοράσουν σπίτια και να μην μπορούσαν τώρα να αποπληρώσουν».

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Mega Φ. Μπόμπολα κατά του ΔΟΛ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κανάλι ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι ο κ. Μπόμπολας είναι «ένας από τους χιλιάδες μετόχους του Mega».

Ισχυρίστηκε, τέλος ότι τα θαλασσοδάνεια του Mega «δεν θα πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό».
«Σας το λέω μεταξύ μας!!! Το Mega μπορεί να μεταβληθεί σε πάροχο υπηρεσίας, σε Βήμα TV», πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης.

Είναι σίγουρο πως οι δηλώσεις του κ. Ψυχάρη έχουν πολλούς αποδέκτες και πρέπει να τονίσουμε την χαρακτηριστική άνεση με την οποία απευθυνόταν στα μέλη της Επιτροπής που τον εξέταζαν.

Ο υιός του Σταύρου Ψυχάρη εξέπληξε με τις απαντήσεις του όσους παρακολούθησαν μέσω του καναλιού της Βουλής την εξέτασή του για τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ από την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.