ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Όλα του γάμου δύσκολα…

melissa1-90x901Αντιπρόεδρος Δραγασάκης, το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ: “Η συμφωνία που έχουμε υπογράψει δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα”. Ωχ!,ωχ! Τι θέλει να πει το άλαλό μου στόμα! Τι ξέρει και δεν το μολογάει; Όλα του γάμου δύσκολα, λέει ο λαός. Αυτός ξέρει…

 

 

melissa1-90x901Καλά, πότε υπογράψαμε “συμφωνία” με τους δανειστές; Τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ξέρω εγώ ότι μας επέβαλαν! Ξέρετε εσείς κανέναν δανειστή να αναλαμβάνει …υποχρεώσεις απέναντί σ΄αυτόν που δανείζει και, μάλιστα, με την υπογραφή του;  Εγώ, πάντως, δεν ξέρω.

 

 

melissa1-90x901Πέραν τούτου, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ΟΥΤΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ προέβλεπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Δραγασάκης, μήτε και  ο ελληνικός λαός το ανέμενε! Απεναντίας, ΘΑ ΕΣΚΙΖΑΝ και τα δύο προηγούμενα που είχαν δεχθεί οι “κακές” κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας! Ή κάνω λάθος;

 

melissa1-90x901Καλά, η ΕΡΤ δουλειά της είναι και τον κάλεσε. Ο Πολύδωρας που θέλει και να εκλεγεί με τη συναίνεση και της Νέας Δημοκρατίας, γιατί …αυτοκτόνησε την επιθυμία του στον τηλεοπτικό αέρα; Απορία εύλογη και λογικοφανής. Μόνον όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο “Μπουσίντο –  ο Κώδικας των Σάμουράϊ” στο οποίο ο Βύρων έγραψε την εισαγωγή, έκανε τη μετάφραση και πρόσθεσε δικά του σχόλια, μπορούν να τον καταλάβουν!

melissa1-90x901

Το “Μπουσίντο” είναι ο χώρος αναγνωρίσεως του εαυτού μας ή πτυχών του εαυτού μας” γράφει ο Πολύδωρας στην εισαγωγή που έγραψε για το βιβλίο ( εκδόσεις Καστανιώτη 1995-σελ.24).

Αυτή η διερεύνηση του εαυτού μας, είναι, φαίνεται αέναη… Κάποτε και απρόβλεπτη!