Έτοιμος ο «Λευκός Πύργος» της Μελβούρνης!

Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 32 χρόνια της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Μελβούρνης, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του «Λευκού Πύργου» στην πλατεία Federation της Μελβούρνης.

Το αντίγραφο του «Λευκού Πύργου» της Θεσσαλονίκης είναι στολισμένο με πλεκτά λευκά λουλούδια, σε μια πρωτοβουλία στην οποία πήραν μέρος δεκάδες μέλη της παροικίας της Μελβούρνης και όχι μόνο.pathess1

Την ίδια ημέρα θα κορυφωθεί και το Φεστιβάλ για την αδελφοποίηση των δυο πόλεων. Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, σχολικές ομάδες χορού και διάφοροι μουσικοί, ερμηνευτές και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο κοινό της Μελβούρνης στην εξέδρα που θα στηθεί στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης.

Επίσης, περίπτερα με παραδοσιακά τρόφιμα θα βρίσκονται επίσης στο Φεστιβάλ.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Βικτώριας, του Δημοτικού Συμβουλίου της Μελβούρνης και της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας. Εκεί θα βρίσκεται και ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Monash, Mathew Staios, ο οποίος θα ταξιδέψει με ποδήλατο από την πλατεία Federation στην Καμπέρα Καμπέρα για να αντλήσει κεφάλαια για την έρευνα για την άνοια. Θα γίνουν διαγωνισμοί ζωγραφικής και μαθήματα χορού σε μια ημέρα για όλη την οικογένεια.

πηγή:neoskosmos.com