Ελληνίδα μαθήτρια της Μελβούρνης κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Φιτζί

Μελβούρνη.- Μια νεοφερμένη Ελληνίδα μαθήτρια κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε αγώνες Τaekwondo για όλη την Ωκεανία.

Πρόκειται για την Αναστασία Τύπου που κατάγεται από την Κοζάνη. Η Αναστασία ήρθε στην Αυστραλία με τους γονείς της και τις δυο μικρότερες αδελφές της πριν τριάμισι χρόνια.

Είναι μαθήτρια της δεύτερης τάξης του Reservoir High School.

Η Αναστασία μαζί με την αδελφή της Σοφία, παρακολουθούσαν μαθήματα Τaekwondo στην Ελλάδα. Η Αναστασία άρχισε στα τέσσερά της χρόνια και η Σοφία στα έξι.

Η Αναστασία Τύπου (αριστερά) με την Ινδονήσια συναθλήτριά της που ήρθε δεύτερη

Η Αναστασία Τύπου (αριστερά) με την Ινδονήσια συναθλήτριά της που ήρθε δεύτερη

Ερχόμενες στην Αυστραλία, συνέχισαν το άθλημα κερδίζοντας διακρίσεις.

Την περασμένη Κυριακή η Αναστασία, που είναι μόνο δεκατεσσάρων χρόνων, αντιπροσώπευσε την Αυστραλία στους αγώνες ΟCEANA στο Fiji.

Tαξίδεψε εκεί με τον πατέρα της, Δημήτρη Τύπου.

Το απόγευμα της Κυριακής το στάδιο Vodafone Arena, Suva κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (με τα χρώματα της Αυστραλίας) κερδίζοντας μια κοπέλα από την Ινδονησία με 13-1!

Η καθηγήτριά της, Βούλα Τσολάκη, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι η Αναστασία, εκτός από πρωταθλήτρια, είναι και άριστη μαθήτρια!

«Πιστεύω ότι σε μια εποχή που μόνο δυσάρεστα συμβαίνουν, η επιτυχία της μας έδωσε ξέχωρη χαρά και θα ενθαρρύνει περισσότερα Ελληνόπουλα να συμμετέχουν σε ανάλογες δραστηριότητες» είπε.

Ιδιαίτερα υπερήφανη, αλλά και συγκινημένη, ήταν και η μητέρα της Εύα Τσουτζίδη που την περίμενε πώς και πώς να επιστρέψει αργά την Τρίτη από το Φιτζί. Η Αναστασία ονειρεύεται από τώρα μέχρι και τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατάκτηση και εκεί χρυσού μεταλλίου!