Τι λέει το ΥΠΕΞ για τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία που αγνοείται

Αθήνα.- Μυστήριο γύρω από την τύχη του Έλληνα Πρέσβη στην Βραζιλία καθώς ορισμένες πληροφορίες -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί- τον θέλουν να αγνοείται από το απόγευμα της Δευτέρας!

Στο μεταξύ, την πλήρη κινητοποίηση των βραζιλιάνικων αρχών για τον εντοπισμό του πρέσβη μας στη Μπραζίλια, Κυριάκου Αμοιρίδη, που αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες ζήτησε η Αθήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.  Το ΥΠΕΞ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του 59χρονου πρέσβη την Τετάρτη από τους συγγενείς του.

Από την πλευρά τους, οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την εύρεση του έλληνα διπλωμάτη. Το θέμα έχει λάβει έκταση στα ΜΜΕ της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο όποιος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δεύτερα 26 Δεκεμβρίου δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

»Κατόπιν άμεσων ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμόδιων άρχων της Βραζιλίας οι όποιες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

»Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 29 Δεκεμβρίου 2016

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι αστυνομικές Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

amoiridhs4_627_355
“Ήταν στο Ρίο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς”, είπε στο Sputnik γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας

Η αστυνομία του Ρίο αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας (26.12.2016).

Πιο συγκεκριμένα, το g1.globo.com τονίζει πως σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης κάποια στιγμή έφυγε από το σημείο και δεν επέστρεψε, με την σύζυγό του να ενημερώνει τις Αρχές.

“Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εθεάθη τελευταία φορά στις 26 Δεκεμβρίου”, είπε στο fr.sputniknews.com μια εκπρόσωπος του τμήματος ανθρωποκτονιών της περιοχής Baixada.

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, αναφέρουν πως άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Βραζιλίας κάνουν έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο που κυριαρχεί το έγκλημα, ερευνώντας την υπόθεση.

Είχε άδεια αλλά…

Εδώ να σημειώσουμε πως το newsit.gr επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία και η απάντηση που δόθηκε είναι πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης λείπει σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Ακόμη, προσθέτουν πως “οτιδήποτε άλλο ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας”, χωρίς ουσιαστικά να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν την πληροφορία που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Επιπρόσθετα, το newsit.gr επικοινώνησε και με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν δίνεται καμία πληροφορία.

Λεπτομέρειες και πληροφορίες

Το Associated Press ανέφερε νωρίτερα πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζίλια, ωστόσο δεν δόθηκε καμία πληροφορία σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

NewsIt.gr