Με 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αν αύριο είχαμε εκλογές, το κόμμα που θα έβγαινε πρώτο θα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 29.9%. Δεύτερο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19.4% και η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων θα ήταν περίπου 10 μονάδες χωρίς αναγωγή.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων, που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Interview” για λογαριασμό με τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Τα αποτελέσματα της επίκαιρης αυτής έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα».

d10

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της δημοσκόπησης οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 2.5% , ενώ το Ποτάμι εμφανίζει αισθητά μειωμένα τα ποσοστά του στο 2%. Τρίτο και τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6.0% και το ΚΚΕ 5.0%. Σημαντική ωστόσο είναι και η διαφορά που καταγράφεται στη συσπείρωση των κομμάτων με τη ΝΔ να καταγράφει 79.0% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34.0%.