Αεροπορική εταιρεία δεν επέτρεψε σε κορίτσια με κολάν να ταξιδέψουν

Ντένβερ, Κολοράντο.- Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines να μην επιτρέψει την επιβίβαση κοριτσιών επειδή φορούσαν κολάν. Το περιστατικό συνέβη σε πτήση από το Ντένβερ στην Μινεάπολη.

Η εταιρεία επικαλέστηκε τον κανονισμό που αφορά όλους όσοι ταξιδεύουν με special pass, δηλαδή υπαλλήλους της εταιρείας και δικούς τους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κανόνες για την ενδυμασία, καθώς οι συγκεκριμένοι επιβάτες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το πρόσωπο της εταιρείας.

Αυτοί οι κανόνες δεν αφορούν τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

Όπως έγινε γνωστό, τρία από τα κορίτσια φόρεσαν ρούχα πάνω από το κολάν και ταξίδεψαν, όμως άλλες δύο κοπέλες έμειναν εκτός.

Το Twitter πήρε φωτιά με πολλούς χρήστες και επιβάτες-πελάτες της εταιρείας να μιλούν για σεξιστική συμπεριφορά.

H ηθοποιός Πατρίσια Αρκέτ έγραψε στο Twitter ότι τα κολάν είναι το πιο δημοφιλές «ρούχο δουλειάς» σε αυτές τις νεαρές ηλικίες. «Η δουλειά τους είναι ότι είναι παιδιά» συμπλήρωσε.

Πάντως, υπήρξαν και αντίθετες απόψεις: η Χέδερ Πουλ, συγγραφέας και εργαζόμενη σε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξήγησε ότι ο κώδικας ενδυμασίας δεν είναι κάτι νέο για τις εταιρείες, και ότι με το πέρασμα του χρόνου, τα πράγματα εξελίσσονται.

«Πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να φοράμε ούτε τζην» υπενθύμισε.

Αρκετοί βέβαια παρατήρησαν ότι μέρος του καβγά που ξέσπασε είχε να κάνει με το γεγονός ότι η εταιρείας δεν εξήγησε εγκαίρως την πολιτική της.

Newsroom ΔΟΛ/  (Φωτογραφία:  Reuters )