Οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί Αμερικής στηρίζουν την πρόταση για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

ΤΑΜΠΑ. Tην Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας γιόρτασαν στη Φλόριδα οι Ελληνες εκπαιδευτικοί, ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση καθιέρωσης από την UNESCO της ημέρας παγκόσμιου εορτασμού της. Παράλληλα, τίμησαν την γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα, η οποία αναμένεται να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει τα νέα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Η σχετική εκδήλωση οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Δασκάλων Φλόριδας «Αθηνά» και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας.

Με την ευκαιρία αυτή, επέδωσε τιμητική πλακέτα στην κ. Κλώτσα, η Εφη Βασιλείου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Κέντρου Φλόριδας, «Προμηθέας», που εδρεύει στο Τάρπον Σπρινγκς, στην αίθουσα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Στη γενική πρόξενο επιδόθηκε και τιμητική διάκριση που έλαβε από το Κογκρέσο, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Φλόριδας, Γκας Μπιλιράκης.

Μαθητές, εξάλλου, κοινοτικών σχολείων της περιοχής διάβασαν εκθέσεις τους και απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα για την ελληνική γλώσσα και την επερχόμενη γιορτή της Μητέρας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, η οποία ήταν και ο κύριος οργανωτής, καθώς και ο χορηγός της εκδήλωσης, μίλησε με ενθουσιασμό για την πανανθρώπινη αξία της ελληνικής γλώσσας η οποία είναι «γλώσσα των γλωσσών» και η οποία θα γίνει και «γλώσσα του Διαστήματος».

Ιδιαίτερη χαρά εξέφρασε η κ. Κοκόλη για το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ίδρυσή της. Εξήρε, επίσης, το έργο των δασκάλων οι οποίοι παρά τις χαμηλές απολαβές τους, επιτελούν μεγάλη αποστολή, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο Οδοιπορικό με επιμορφωτικά σεμινάρια στην Αμερική, στο οποίο ήταν επίσης η ίδια χορηγός. Για την τιμώμενη κ. Κλώτσα, η κ. Κοκόλη είπε ότι είναι «κυρία, άξια για το έργο της και τη θέση που της εμπιστεύτηκε η μητέρα Ελλάδα και άξια εργάτρια της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, τόνισε την παγκόσμια σημασία της ελληνικής γλώσσας.

 

Με στοιχεία από ekirikas.gr