Έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών

Βρυξέλλες.- Βέλγοι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «εξουδετέρωσαν» έναν ύποπτο έπειτα από μια έκρηξη μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης, αφού προκάλεσε την έκρηξη, φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το πρόσωπο αυτό φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, όπως δεν είναι σαφές αν ο ύποπτος είναι ζωντανός ή νεκρός.

Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, και κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με το Belga. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στον σταθμό απομακρύνθηκαν, η κίνηση των συρμών διακόπηκε στις γραμμές 1 και 5, και η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών, η περίφημη Grand Place, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας.

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: Εικόνα που εξασφάλισε το Reuters από το εσωτερικό του σταθμού από τον επιβάτη Remy Bonnaffe   (Φωτογραφία:  Reuters )