Ο Τραμπ αρνήθηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Μαδούρο

Ουάσιγκτον.- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστως θα συνομιλήσει με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στην λατινοαμερικανική χώρα.

«Σήμερα ο Νικολάς Μαδούρο ζήτησε να έχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. . .ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστως θα συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βενεζουέλας μόλις η δημοκρατία αποκατασταθεί σε αυτή την χώρα», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Όπως σημειώνεται «η Ουάσιγκτον στέκεται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και απαιτεί από τον πρόεδρο Μαδούρο να σεβαστεί το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, να σταματήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να πάψει την καταπίεση του σπουδαίου λαού της Βενεζουέλας».

Την Πέμπτη ο Μαδούρο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του να κανονίσει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση ή μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ