Αβραμόπουλος: Θετική είναι η αποτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα

Αθήνα.- Θετική είναι η αποτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος και επισημαίνει πως η δουλειά που γίνεται θα πρέπει να ολοκληρωθεί. 

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσιάζει τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς εκείνα τα κράτη-μέλη τα οποία αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει πως οι εκατοντάδες χιλιάδες που μετακινήθηκαν έως τη 15η Μαρτίου 2017 από την Ελλάδα προς άλλα κράτη-μέλη δεν θα επιστραφούν ενώ παρουσιάζει και τις θέσεις του για τη χορήγηση ασύλου.

Ο Έλληνας Επίτροπος, στη συνέντευξή του, αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζει πως η χώρα βρίσκεται στην αρχή του τέλους της κρίσης επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές.