Αιματηρή επίθεση ισλαμιστών μαχητών σε τουρκικό εστιατόριο

Ουαγκαντούγκου.- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της επίθεσης ισλαμιστών μαχητών σε τουρκικό εστιατόριο στην κεντρική πρωτεύουσα της Μπουρκίνα-Φάσο, Ουαγκαντούγκου, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο τοπικός βουλευτής Allassane Sakandé είπε ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και αρκετοί νεκροί στο Radio Omega.

Ο υπουργός επικοινωνιών της Μπουρκίνα Φάσο, Ρέμις Νταντζινού, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ άλλα τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Burkina 24.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Yalgado Ouedraogo στην Ουαγκαντούγκου ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για κατάσταση ομηρίας στο εστιατόριο.

Το πρακτορείο AFP ανέφερε ότι οι όμηροι βρίσκονται και στους δύο ορόφους του κτηρίου, με το εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο. Ο υπουργός Επικοινωνιών Ρέμι Ντάντζιουνουσάι δήλωσε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν ότι το περιστατικό ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ο κεντρικός δρόμος που βρίσκεται το τουρκικό εστιατόριο διαθέτει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία που επισκέπτονται ξένοι τουρίστες, όπως το κοντινό Hotel Bravia και το Splendid Hotel. Στο σημείο βρίσκονται στρατιωτικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.