Πρωθυπουργός Βικτώριας: Χαίρομαι που η Θεσσαλονίκη θα έχει Πλατεία Μελβούρνης

Μελβούρνη.- Με μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, εκφράζει την μεγάλη χαρά του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με πρόεδρο τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να ονομάσει την πλατεία που βρίσκεται στην οδό Αναγεννήσεως, στο Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης σε «Πλατεία Μελβούρνης».

«Οι πολίτες της Βικτώριας είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Μελβούρνη εδώ και 33 χρόνια είναι αδελφή πόλη με τη Θεσσαλονίκη και η ενέργεια αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης αντικατοπτρίζει αυτή τη φιλία» δηλώνει ο κ. Andrews.

Στο μήνυμά του ο πολιτειακός πρωθυπουργός υπογραμμίζει ακόμα ότι «η Μελβούρνη είναι το Κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στο νότιο ημισφαίριο και η μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη εκτός Ελλάδας».

«Εκ μέρους της κυβέρνησης της Βικτώριας, ευχαριστώ το Δήμο Θεσσαλονίκης που προωθεί ακόμα περισσότερο τη σύσφιγξη των σχέσεων της πόλης του με την Πολιτεία μας» κατέληξε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.

Όπως έχει γράψει και παλαιότερα ο «Νέος Κόσμος», η ονομασία Πλατείας Μελβούρνης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί επιτυχία του Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης (και ιδιαίτερα των κ.κ.Παύλου Μαυρουδή και Ιάκωβου Γαριβάλδη), που μετά από πολύμηνες προσπάθειες, επιστολές και προσεγγίσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και ομιλία του κ. Π. Μαυρουδή στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς.

 

πηγή:Neoskosmos.com