Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» Πρότυπος ψηφιακή ιατρική βιβλιοθήκη από την ΑΧΕΠΑ

Αθήνα.-Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα η Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση (ΑΧΕΠΑ)  είναι η οικονομική συνεισφορά για τη δημιουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η πτέρυγα ΑΧΕΠΑ του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Πέραν της Ελλάδας αναπτύσσεται εντατική δραστηριότητα στις Η.Π.Α., την Κύπρο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη, την Κωνσταντινούπολη και τη Νότια Αφρική.

Με πρωτοβουλία των μελών του τμήματος AHEPA Athens Chapter HJ1, το οποίο αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο στην Ελλάδα αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συγκεντρώνονται χρήματα για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία της πρώτης σύγχρονης ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ εντός του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», η οποία θα στεγασθεί σε ισόγειο αίθουσα του νεόκτιστου κτηρίου συνολικής έκτασης 250τ.μ..

Η Βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί: · την υποστήριξη της συνεχούς μάθησης των ιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ειδικοτήτων που σχετίζονται με την θεραπευτική και παρηγορητική αγωγή και των φοιτητών · την ανάπτυξη του υφισταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού δικτύου · την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ιατρική γνώση · την προώθηση της Ελληνικής Ιατρικής Έρευνας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ενημερωτικώς αναφέρεται η διαβάθμιση των δωρεοδοτών: Μέγας Ευεργέτης/ποσόν άνω των 10.000€, Πλατινένιος χορηγός/5.000-10.000€, Χρυσός χορηγός/3.000-5.000€, Αργυρός χορηγός/2.000-3.000€, Χάλκινος χορηγός/1.000-2.000€, Δωρητής/100-999€. Κάθε συνεισφορά θα μνημονεύεται σε ειδική θέση εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης.

Με σκοπό την ευρεία ανακοίνωση της πρωτοβουλίας η AHEPA Athens Chapter HJ1 διοργανώνει απογευματινό cocktail στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στις 19:00. Πληροφορίες: www.ahepa.gr/aml και 698 35 10 414, Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος.

Η ΑΧΕΠΑ

Η Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση (American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA) ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα των Η.Π.Α.. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με περισσότερα από 30.000 ενεργά μέλη μέσα στα τρία εκατομμύρια ομογενών.

Σκοποί της AHEPA είναι η σύνδεση και σύσφιξη της ελληνικής ομογένειας, η διατήρηση των δεσμών με την Ελλάδα, η προαγωγή και προώθηση των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων, του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της έννοιας της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας.

Πηγή: Διοικητικό Συμβούλιο AHEPA Athens Chapter HJ1.